Άρης: «Έβαλαν πρόστιμα στον δικό μας Σύνδεσμο για κορονοπάρτι και συνόδευαν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στην Αθήνα»

Τα όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες στην Θεσσαλονίκη και την στάση της Αστυνομίας απέναντι σε συγκεκριμένα περιστατικά καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο ΑΣ Άρης.

Η ανακοίνωση αφορά την στάση του αστυνομικού τμήματος Νέων Μουδανιών αναφορικά με το πρόστιμο που βεβαιώθηκε στον τοπικό σύνδεσμο φιλάθλων των «κιτρινόμαυρων» , αλλά και το γεγονός ότι η Αστυνομία την ίδια μέρα όχι μόνο δεν εμπόδισε την κάθοδο πέντε πούλμαν οπαδών του ΠΑΟΚ στην Αθήνα, αλλά τα συνόδευσε κιόλας….

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΣ Άρης αναφέρει:

«Ο Α.Σ. Άρης απαριθμεί περίπου 6.000 ενεργά και τακτοποιημένα μέλη και δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος όταν διαπράττεται αδικία προς κάθε «παιδί» του. Δυστυχώς, πριν από λίγες μέρες βιώσαμε ακόμα ένα περιστατικό το οποίο γεννά πολλά ερωτηματικά για τη στάση προς το σύλλογο και τους φιλάθλους του.

Μετά από όσα έλαβαν χώρα πριν από μερικούς μήνες έξω από το γήπεδό μας, το «Κλεάνθης Βικελίδης», ελπίζαμε ότι δε θα χρειαστεί να ασχοληθούμε ξανά με την Ελληνική Αστυνομία. Φευ, όμως… Αυτήν τη φορά «πρωταγωνιστής» ήταν το Αστυνομικό Τμήμα Νέων Μουδανίων.

Μετά από ανώνυμη (…) καταγγελία, το εν λόγω τμήμα, βεβαίωσε πρόστιμο 3.000 ευρώ στον σύνδεσμο φιλάθλων SUPER 3 Χαλκιδικής για ένα υποτιθέμενο κορωνοπάρτι. Συγκεκριμένα, περιπολικό πέρασε… κάτω από το σύνδεσμο και χωρίς καν να ελεγχθεί ο  αριθμός των ατόμων που βρίσκονταν στο σύνδεσμο, λίγες μέρες αργότερα επέβαλε το άνωθεν πρόστιμο.

Οι απορίες που γεννώνται είναι εύλογες.

1. Από τη στιγμή που κρίθηκε ότι υπήρξε αξιόποινη, σε σχέση με τα μέτρα κατά του Covid, πράξη, γιατί τα αρμόδια όργανα δεν επέβαλλε και τα «ατομικά» πρόστιμα των 300 ευρώ; Είναι σύννομο;

2.  Με ποια λογική ολόκληρη Αστυνομία έλεγε «φοβόμασταν να ανέβουμε στο σύνδεσμο και πήραμε το εισαγγελικό ΟΚ για το πρόστιμο;». Τι νέα ήθη κι έθιμα είναι αυτά, που καταστρατηγούν κάθε νόμο και κανόνα που αφορά στον Covid;

3. Δεν είναι οξύμωρο την ίδια μέρα μ’ αυτήν την ιλαροτραγωδία, η Αστυνομία, όχι μόνο να μην εμποδίζει την οργανωμένη κάθοδο φιλάθλων στην Αθήνα (για κεκλεισμένων των θυρών αγώνα), αλλά και να τους συνοδεύει από πάνω; Αν αυτό δεν είναι δύο μέτρα και δύο σταθμά, τότε ποιο είναι;

Έχουμε επισημάνει αρκετές φορές τα κακώς κείμενα σε σχέση με την αντιμετώπιση του συλλόγου και των φιλάθλων μας από την Ελληνική Αστυνομία. Όμως ο κόμπος φτάνει στο χτένι και δε θα σταματήσουμε να «ενοχλούμε» όλους τους αρμόδιους φορείς, μέχρι να πάψει αυτό το τραγικό φαινόμενο της επιλεκτικής ευαισθησίας, για σκηνικά που δεν είναι καν αξιόποινα, όπως αυτό της 21ης Μαΐου στη Χαλκιδική. Ως εδώ…»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα