Αρνείται να ξευτιλιστεί ο Γκαρσία κι έριξε πόρτα στον Ιβάν Σαββίδη

Αρνείται να ξευτιλιστεί ο Πάμπλο Γκαρσία και ρίχνει… πόρτα στον Ιβάν Σαββίδη στην πρόταση που του έκανε ν’ αναλάβει την δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ. Ο Ουρουγουανός τεχνικός σε συνέντευξη που έδωσε σε μέσο της Ουρουγουάης, άνοιξε τα χαρτιά του για το μέλλον του κι έβγαλε τα εσώψυχά του.

Ο Πάμπλο Γκαρσία είπε χαρακτηριστικά:

«Με τους συνεργάτες μου πετύχαμε τους στόχους. Κερδίσαμε το Κύπελλο και κατακτήσαμε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Στον ΠΑΟΚ, όμως, πρέπει να παλεύεις για το πρωτάθλημα αλλά εγώ παρέλαβα μια ομάδα που είχε ήδη ξεκινήσει τη χρονιά της και όταν έχεις ήττες ή ισοπαλίες στην αρχή, η κατάσταση περιπλέκεται γιατί ο Ολυμπιακός δεν χάνει ποτέ….

«Εμείς πετύχαμε τους στόχους μας αλλά είναι αποφάσεις που λαμβάνονται από τους προέδρους. Πρέπει να το αποδεχθείς και να προχωρήσεις. Τουλάχιστον έμεινα στην ιστορία του ΠΑΟΚ και αυτό δεν αλλάζει…

Μου προτάθηκε να συνεχίσω στον ΠΑΟΚ και να αναλάβω την Β’ ομάδα που δημιουργούν, ωστόσο, νομίζω ότι έχω περάσει από αυτό το στάδιο και γι’ αυτό τώρα σκοπεύω να ξεκουραστώ λίγο. Θέλω να βάλω τις σκέψεις μου σε τάξη, να μιλήσω με την οικογένεια και του συνεργάτες μου για να δούμε τι επιλογές υπάρχουν.

Δούλεψα για πέντε χρόνια στις ακαδημίες. Ξεκίνησα στην Κ17 ως βοηθός, είχα μια δύσκολη χρονιά στην Κ19 και μετά τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα και αήττητες κατακτήσεις. Μπορεί κάποιος να πει ότι οι νίκες στις ακαδημίες δεν μετράνε γιατί ο στόχος είναι να εκπαιδεύσεις ποδοσφαιριστές, αλλά για εμένα έχουν αξία, καθώς οι παίκτες πρέπει να γίνουν νικητές. Όταν ανεβαίνουν στην πρώτη ομάδα, απαιτούνται νίκες, οπότε είναι σημαντικό να μάθουν να κερδίζουν».

Κλείνοντας, τη συνέντευξή του ο Ουρουγουανός προπονητής υπογράμμισε:

«Τώρα ως προπονητής βλέπω ότι δεν πρέπει να κοιτάς την καρδιά σου. Πρέπει να είσαι επαγγελματίας, να σκέφτεσαι τη δουλειά σου και να αφήνεις την καρδιά στο σπίτι. Είναι κρίμα, αλλά έτσι έχει η κατάσταση. Αυτό θα προσπαθήσω να το αλλάξω, αν και θα είναι δύσκολο. Πάντα σκεφτόμουν πρώτα με την καρδιά μου, αλλά τώρα βλέπω ότι στο ποδόσφαιρο αυτό δε μετράει».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα