Αρνήθηκε ο Ντε Τζέρμπι να διαδεχθεί τον Σίνισα Μιχαΐλοβιτς

Ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι έδειξε για μια ακόμη φορά πως εκτός από ικανός προπονητής είναι και σπουδαίος άνθρωπος. Ο  Ιταλός τεχνικός φρόντισε να βάλει το συναίσθημα πάνω από την καριέρα του.

Ο Ντε Τζέρμπι ήταν ο πρώτος προπονητής με τον οποίο έκανε επαφή η διοίκηση της Μπολόνια ώστε να αντικαταστήσει τον Σίνισα Μιχαΐλοβιτς στον πάγκο της ομάδας. Άπαντες, από τον πρόεδρο, τον τεχνικό διευθυντή και όλα τα μέλη του τιμ, πείστηκαν πως ήταν η κατάλληλη επιλογή. Κάπως έτσι, κάλεσαν τον Ιταλό προπονητή, αλλά η απάντηση που πήραν τους άφησε… άφωνους!

«Θα ήθελα, αλλά δεν μπορώ μετά τον Σίνισα», ανέφερε. Παρότι δεν είναι φίλοι ούτε έχουν κάποια ιδιαίτερη σχέση, ο Ντε Τζέρμπι αποφάσισε πως δεν είναι σωστό να τον διαδεχτεί. Για «ανθρώπινους λόγους» όπως υποστήριξε δεν μπορεί να δεχτεί τη θέση ενός ανθρώπου που ήταν στον πάγκο σχεδόν σε κάθε ματς, παρότι δίνει μια τεράστια μάχη με τη λευχαιμία!

Ο ίδιος ο Ντε Τζέρμπι ήταν αυτός που τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ξέσπασε η σύγκρουση στην Ουκρανία, όπου βρισκόταν ήδη στον πάγκο της Σαχτάρ, αποφάσισε να παραμείνει στη χώρα, πείθοντας μάλιστα και τους συνεργάτες του.

«Μένω εδώ, δεν εγκαταλείπω τους παίκτες μου», ανέφερε και παρέμεινε ημέρες κλεισμένος σε ένα ξενοδοχείο στο Κίεβο, βλέποντας γύρω του φρουρούς οπλισμένους και βόμβες να πέφτουν παντού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα