Αρπαγή βρέφους από τον φερόμενο ως πατέρα του  

Κατά τις βραδινές ώρες τη Πέμπτης 12 Απριλίου η «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» ενημερώθηκε ότι νωρίτερα την ίδια μέρα ένα βρέφος απήχθη από τον φερόμενο ως βιολογικό πατέρα, ο οποίος δεν του ασκεί κανένα νόμιμο γονικό δικαίωμα.

Με το που ήχησε ο… συναγερμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνεργάστηκε με τις αστυνομικές και τις εισαγγελικές Αρχές, ώστε να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες και να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος για την αναζήτηση και τον εντοπισμό του βρέφους.

Ερωτήματα…

Το μεγάλο πρόβλημα ήταν ότι με βάσει τις υπάρχουσες εκείνη τη στιγμή πληροφορίες ο φερόμενος ως βιολογικός πατέρας, σχεδόν αμέσως μετά την αρπαγή του βρέφους μετέβη σε χώρα του εξωτερικού, παίρνοντας μαζί του το παιδί.

Σημειωθεί ότι σε νομικό επίπεδο ο συγκεκριμένος άνθρωπος κατηγορείται για κακούργημα και δεν είχε κανένα νομικό δικαίωμα να βγάλει στο παιδί νόμιμα χαρτιά για να ταξιδέψει στο εξωτερικό. Και εδώ προκύπτει το εύλογο ερώτημα πως είναι δυνατόν ένα παιδί να μετακινείται τόσο εύκολα μεταξύ κρατών, όταν ο άνθρωπος που το συνοδεύει δεν ασκεί κανένα νόμιμο δικαίωμα σε σχέση με το ανήλικο.

Υπόθεση «καρμπόν»

Όπως εξηγούν από το «Χαμόγελο του Παιδιού» η υπόθεση θυμίζει την ιστορία του ανήλικου Mateo Dullia που τον είχε αρπάξει και τότε ο φερόμενος ως πατέρας του, ο οποίος τον μετέφερε σε χώρα, όπου οι συνθήκες που επικρατούν δεν επιτρέπουν τον εντοπισμό του παιδιού και ως εκ τούτου την επιστροφή του πίσω στην οικογένειά του.

Μάλιστα με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, από το «Χαμόγελο» εφιστούν την προσοχή ότι σε παρόμοιες συμβάντα η έγκαιρη ενημέρωση των Αρχών και της «Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000», διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην εύρεση ενός παιδιού και στην ασφαλή επιστροφή του στην οικογένειά του.

Θυμίζεται ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων ανηλίκων. Ενημερωθείτε για τις διεθνείς συνεργασίες του Οργανισμού: http://www.hamogelo.gr/gr/el/diethneis-sinergasies/

Περισσότερες πληροφορίες: Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000»e mail: 116000@hamogelo.gr

 

Διαβάστε επίσης