Άρση ασυλίας και για Κασιδιάρη-Κουκούτση

«Ναι» στις άρσεις ασυλίες των βουλευτών της Χ.Α., Ηλία Κασιδιάρη και Δημήτρη Κουκούτση, εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, η οποία ωστόσο ανέβαλλε για την επόμενη συνεδρίασή της την απόφασή της για την άρση της ασυλίας του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ., Πάνου Καμμένου.

Η Επιτροπή συνεδρίασε σήμερα για την υπόθεση του κ. Καμμένου, ο οποίος εγκαλείται για παρακίνηση κατοίκων της Χαλκιδικής σε «λιντσάρισμα» εις βάρος του δημάρχου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, Χρήστου Πάχτα. Μετά όμως την κατάθεση υπομνήματος με τις θέσεις της εκ μέρους του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ., η Επιτροπή μετέθεσε την απόφασή ώστε να μελετήσουν οι βουλευτές το υπόμνημα.

Επίσης, η Επιτροπή «άναψε το πράσινο φως» στην Ολομέλεια ώστε να αποφασίσει την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χ.Α., Δημήτρη Κουκούτση και Ηλία Κασιδιάρη. Ο πρώτος κατηγορείται ότι εξύβρισε και απείλησε την σωματική ακεραιότητα του δημοτικού συμβούλου Αθηναίων, Πέτρου Κωνσταντίνου. Ο δεύτερος εγκαλείται – μετά από μήνυση του τηλεοπτικού σταθμού Άλφα – για τα όσα έχει δηλώσει σχετικά με παρουσίαση από τον σταθμό «πληρωμένου ψευδομάρτυρα» να καταθέσει εναντίον της Χρυσής Αυγής.

Διαβάστε επίσης