Άρση του ισόβιου αποκλεισμού του ζητάει ο Αχ. Μπέος

Την άρση της ποινής ισόβιου αποκλεισμού από κάθε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, που του επιβλήθηκε το 2011, ζητάει ο Αχιλλέας Μπέος. Με αίτηση που κατέθεσε στην Επιτροπή Εφέσεων και η οποία θα εκδικαστεί την Τετάρτη 22/8.

Ο δήμαρχος Βόλου στρέφεται κατά των αποφάσεων υπ΄ αριθμ. 204/2011 από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Super League και υπ΄αριθμ. 179/2011 από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Στηριζόμενος στο άρθρο 40 του Δικονομικού Κανονισμού της ομοσπονδίας («Ανάκληση ή μεταρρύθμιση αποφάσεως»).

Το οποίο, αναφέρει: «1. Σε περίπτωση επιβολής πειθαρχικών ποινών, πλην της χρηματικής, για παράβαση των κανονισμών της ΕΠΟ, κατά φυσικού προσώπου που στοιχειοθετεί και αυτοτελή παράβαση του Π.Κ. ή ειδικών ποινικών νόμων, εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 525 ΚΠΔ ή/και σε συνδυασμό με το άρθρο 696 παρ. 3 του Κ.Πολ.Δ., περί επανάληψης της διαδικασίας ή/και ανάκλησης ή μεταρρύθμισης αποφάσεως, εφόσον συντρέχει μία από τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α. Όταν, μετά την έκδοση της τελεσίδικης πειθαρχικής απόφασης, αποκαλύφθηκαν νέα κρίσιμα στοιχεία ή έγγραφα ή γεγονότα ή αποδείξεις, τα οποία καθιστούν φανερό ότι αυτός που καταδικάστηκε ήταν αθώος ή δικάστηκε για βαρύτερο αδίκημα.

β. Όταν, μετά την τελεσίδικη πειθαρχική καταδίκη έχει εκδοθεί (οριστικό ή αμετάκλητο) απαλλακτικό βούλευμα ή (οριστική ή αμετάκλητη) απαλλακτική δικαστική απόφαση ή η ασκηθείσα ποινική δίωξη μετατράπηκε από κακούργημα σε πλημμέλημα, ή σε συνέχεια τέτοιας δίωξης έχουν εκδοθεί παραπεμπτικά βουλεύματα ή οριστικές καταδικαστικές αποφάσεις για πλημμελήματα».

Ο Αχ. Μπέος, τότε μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, είχε τιμωρηθεί το 2011 με βάση τις κακουργηματικού χαρακτήρα εναντίον του κατηγορίες, στην υπόθεση του «Koriopolis». Όμως το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση, τον απάλλαξε αμετάκλητα για τις κακουργηματικές κατηγορίες (σε πρώτο βαθμό κρίθηκε ένοχος για πλημμέλημα). Με βάση, λοιπόν, αυτά τα δεδομένα, στην αίτησή του ζητάει να εφαρμοστεί η παράγραφος β στο άρθρο 40 και η αρχή της αναλογικότητας. Οι δύο προηγούμενες αιτήσεις, με τη δίκη για το «Koriopolis» σε εξέλιξη, είχαν απορριφθεί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα