Άρχισαν τα… μαχαιρώματα στο εσωτερικό της Ν.Δ.

Η ήττα φέρνει γκρίνια και, από όποια πλευρά κι αν το δει κανείς, η Νέα Δημοκρατία ηττήθηκε στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Μαζί με την γκρίνια, όμως, στο εσωτερικό του κόμματος ξεκίνησαν και τα πισώπλατα… μαχαιρώματα. Και αν οι κορυφαίοι επιλέγουν για την ώρα να τηρούν στάση αναμονής, δεν ισχύει το ίδιο και για τα υπόλοιπα στελέχη.

Η τοποθέτηση του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων Καραμανλή, Γιάννη Παπαθανασίου, πως «το εκλογικό αποτέλεσμα είναι αρνητικό για τη Νέα Δημοκρατία. Το ποσοστό που συγκέντρωσε είναι από τα χαμηλότερα ιστορικά και η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιολογείται. Η Νέα Δημοκρατία, από την ίδρυσή της, λειτουργούσε με πρόταγμα το εθνικό και όχι το κομματικό συμφέρον. Πολλές φορές στην ιστορία της χρειάστηκε να πάρει δύσκολες αποφάσεις και να πάει κόντρα στις παρορμήσεις της κοινής γνώμης, χωρίς όμως να υποστεί τέτοιου μεγέθους απώλεια των ερεισμάτων της στην κοινωνία. Θεωρώ ότι η ηγεσία της έχει χρέος να ξεκινήσει μια ανοιχτή συζήτηση για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά και για την πορεία της παράταξης από εδώ και στο εξής», προκάλεσε την οργή του antinews.

Πρόκειται για την ιστοσελίδα που ελέγχεται από τον προσωπικό φίλο του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, τον μαχητικό δικηγόρο Φαήλο Κρανιδιώτη. “Είναι γνωστό ότι τα ποντίκια φεύγουν πρώτα από το καράβι. Τις πιο πολλές φορές λουφάζουν στις τρύπες τους και καμιά φορά δαγκώνουν τον ευεργέτη τους», απαντά το antinews.

Το… πικάντικο της υπόθεσης είναι πως η ιστοσελίδα που στήριξε όσο κανένα άλλο ΜΜΕ τον κ. Σαμαρά, τόσο στο αναδειχθεί πρόεδρος της Ν.Δ., όσο και στα χρόνια της πρωθυπουργίας του, χαρακτηρίζει τον κ. Παπαθανασίου χαμαιλέοντα της πολιτικής και αχάριστο. «Μα καλά; Ο Γιάννης Παπαθανασίου δεν ήταν αυτός που πριν από ένα χρόνο πέρασε την πόρτα του Μαξίμου και πήρε τον διορισμό του στα ΕΛΠΕ με καθαρό ετήσιο μισθό 100.000 ευρώ; Μια αργομισθία που του δόθηκε απλόχερα από τον Σαμαρά; Μη εκτελεστικός πρόεδρος στα Ελληνικά Πετρέλαια διορίστηκε και αφού τσίμπησε την κατοστάρα του τώρα επιτίθεται στον ευεργέτη του», γράφει το antinews.

Εύλογα προκύπτουν κάποια ερωτήματα:
1) Από πότε η ανάληψη μίας θέσης αυξημένης ευθύνης σε έναν επικερδή οργανισμό θεωρείται αργομισθία;
2) Πώς είναι δυνατόν σε μία περίοδο εξοντωτικής λιτότητας που περικόπηκαν ακόμα και συντάξεις των 300-400 ευρώ να ομολογούνται «αργομισθίες» της τάξεως των 100.000 ευρώ ετησίως;
3) Σύμφωνα με το antinews ο Αντώνης Σαμαράς προσέφερε απλόχερα «αργομισθίες». Είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Γιατί, εάν ισχύει, γεννάται μείζον ζήτημα ηθικής τάξης.
4) Στην Ελλάδα του 2015 κάποιος που έχει διοριστεί στα ΕΛΠΕ -έστω και ως «αργόμισθος»- απαγορεύεται να ασκεί κριτική στον επικεφαλής της πολιτικής παράταξης στην οποία ανήκει και ο ίδιος;

Καταλήγοντας το δημοσίευμα αναφέρει πως, σύμφωνα με τον Γιάννη Παπαθανασίου, «πρέπει να γίνει συζήτηση για την πορεία της παράταξης από εδώ και στο εξής. Προφανώς εννοεί για το πώς η Ν.Δ. θα ξεφορτωθεί παλιά φθαρμένα υλικά όπως ο ίδιος”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα