«Ας κρίνουν τον Διαμαντόπουλο οι ψηφοφόροι του» προτείνει ο Σκουρλέτης

Σάλος έχει ξεσπάσει με τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, στη Βουλή, που αφορούσαν τον Σάββα Ξηρό.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε από την πλευρά του, μιλώντας στον RealFM, ότι: «Οι γνωστές αναφορές και το αναμάσημα υποτιθέμενων σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία, χάνει πια την ουσία του. Ας τον κρίνουν και οι ψηφοφόροι του, τον κ. Διαμαντόπουλο».

«Είναι απολύτως σαφές ποια είναι η τοποθέτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο συγκεκριμένο ζήτημα. Εμείς έχουμε πάει στις φυλακές για όλους τους κρατούμενους. Δεν πήγαμε να δούμε τις συνθήκες που ζούνε, με κριτήριο αν είναι τρομοκράτες ή έχουν κάνει το οτιδήποτε. Δεν κάνει καλό να αναδεικνύουμε ένα ζήτημα δευτερεύον και τριτεύον, για κάτι το οποίο ο κ. Διαμαντόπουλος αισθάνθηκε την ανάγκη να ανασκευάσει», πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης.

Όσον αφορά το ζήτημα του δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ», ανέφερε: «Προφανώς η κ. Βούλτεψη δεν έχει πείσει ούτε τον κ. Μεϊμάρακη, ο οποίος έχει μια διαφορετική άποψη. Το Σύνταγμα δεν προβλέπει τυχαία τις διαδικασίες έκτακτης σύγκλησης της ολομέλειας της Βουλής. Το πολιτική συμπέρασμα από τη στάση της κυβέρνησης είναι ότι φοβάται μια συζήτηση σε βάθος στη βάση επιχειρημάτων και προτάσεων πάνω στο θέμα της “μικρής ΔΕΗ”. Αν είχε εμπιστοσύνη στις προτάσεις της θα αποδεχόταν και την πρόκληση να θέσει το ζήτημα στον ελληνικό λαό μέσω ενός δημοψηφίσματος».

Σχετικά με την αφαίρεση του ΑΦΜ που προωθεί η κυβέρνηση, υποστήριξε: «Έχουμε πολλά να πούμε και να κάνουμε ως κράτος πάνω στο ζήτημα της φορολογικής πολιτικής. Το τελευταίο που θα άξιζε κανείς να δει είναι τέτοιου είδους ακραία μέτρα. Έχουμε ένα φορολογικό σύστημα που δεν μπορεί να λειτουργήσει. Υπάρχουν φορολογικές αδικίες. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει υπερφορολόγιση της μισθωτής εργασίας και των μεσαίων στρωμάτων. Το να υιοθετήσει κανείς ένα τέτοιο μέτρο σε τι εξυπηρετεί; Να είμαστε πιο προσεκτικοί όταν πετάμε τέτοιου είδους πυροτεχνήματα».

Επιπλέον μιλώντας στον Βήμα FM για τις πολιτικές εξελίξεις τόνισε: «Επειδή ακολουθούν και άλλα κρίσιμα νομοσχέδια, όπως αυτό για τον αιγιαλό, θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε τη δημιουργία πλατιού κοινωνικού μετώπου για να αντιμετωπιστεί και αυτό το νομοσχέδιο, του ξεπουλήματος του αιγιαλού. Και έχουμε τονίσει την ανάγκη προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία γιατί υπάρχει ένα θέμα πολιτικής νομιμοποίησης για την παρούσα κυβέρνηση αρκετό καιρό πριν. Εξετάζει και η ίδια το ενδεχόμενο διενέργειας πρόωρων εκλογών. Είναι καλύτερο να πάρουμε (την κυβέρνηση) μετά από λίγους μήνες, όταν τα πράγματα θα είναι χειρότερα; Όσο πιο γρήγορα θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας, τόσο καλύτερα και για εμάς και για τον τόπο».

Διαβάστε επίσης