Άσχημα τα πράγματα στις ΗΠΑ: 40.000 κρούσματα κορωνοϊού μέσα σε μία ημέρα

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων που χτυπάει εκ νέου το «καμπανάκι» στους κυβερνήτες των Πολιτειών. Στους 124.000 οι νεκροί

Άσχημα φαίνεται να είναι τα νέα από το μέτωπο του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, καθώς σήμερα Παρασκευή σημείωσε αριθμό ρεκόρ κρουσμάτων, καθώς καταγράφηκαν πάνω από 40.000 νέες μολύνσεις COVID – 19 το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το «Τζον Χόπκινς».

Πρόκειται για την μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων σε μια ημέρα στις ΗΠΑ από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού και ένα ακόμη «καμπανάκι» που αναγκάζει κυβερνήτες Πολιτειών να καθυστερήσουν την άρση μέτρων.

Αν και η αύξηση των κρουσμάτων ενδεχομένως να οφείλεται και στην ιδιαίτερη εξάπλωση των τεστ κορωνοϊού στη χώρα, ειδικοί αναφέρουν πως τα δεδομένα δείχνουν πως ο κορωνοϊός επιμένει, καθώς αυξάνονται τόσο οι νέοι θάνατοι, όσο και οι νοσηλείες ασθενών Covid-19 στη χώρα. Ανάμεσα στις Πολιτείες των ΗΠΑ που εμφανίζουν τα υψηλότερα κρούσματα κορωνοϊού είναι ο Τέξας, η Αριζόνα και η Φλόριντα.

Η προηγούμενη υψηλότερη αύξηση νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, κατεγράφη στις 24 Απριλίου, όταν και ανακοινώθηκαν 36.400 κρούσματα σε ένα 24ωρο. Ο αριθμός των νεκρών από τον νέο κορωνοϊό υπολογίζεται σε 600 την τελευταία ημέρα, μακριά από τα ημερήσια θλιβερά ρεκόρ των 2.200 θανάτων που καταγράφονταν στα μέσα Απριλίου.

124.000 οι νεκροί από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ

Συνολικά, ο νέος κορωνοϊός έχει στερήσεις τη ζωή σε 124.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ, ενώ έχουν διαγνωσθεί συνολικά 2,4 εκατομμύρια θετικοί στον ιό από την έναρξη της πανδημίας. Είναι χαρακτηριστικό πως οι υγειονομικές Αρχές των ΗΠΑ σημειώνουν πως ο πραγματικός αριθμός των θετικών στον κορωνοϊό ενδέχεται να ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια πολίτες.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι Πολιτείες Αριζόνα και Τέξας ανακοίνωσαν πως επιβραδύνουν το σχέδιο άρσης του lockdown για τον κορωνοϊό. «Η παύση της άρσης του Lockdown δεν αρκεί. Πρέπει να προσπαθήσουμε να “βάλουμε πάλι το άλογο πίσω στον στάβλο”, όπου βρισκόταν. Πρέπει να ξεκινήσουμε την αντιστροφή του ανοίγματος» σημειώνει στο αμερικανικό δίκτυο ABC ο διευθυντής του Ινστιτούτου Υγείας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, Ασίς Τζα.

Ο Τζα προειδοποίησε πως παρότι οι ΗΠΑ έχουν πραγματοποιήσει συνολικά περισσότερα τεστ για τον κορωνοϊό από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο, αυτά δεν αρκούν για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η επιδημία.

Διαβάστε επίσης