«Ασημένια» η Eurobank στα Property Awards 2021

Στρατηγική του Ομίλου η επένδυση σε μια νέα γενιά ακινήτων και σε περιβαλλοντικά βιώσιμες υποδομές-ορόσημα και για τις τοπικές κοινωνίες

Στο βάθρο των διακριθέντων των φετινών Property Awards 2021 ανέβηκε η Eurobank κερδίζοντας το βραβείο «Silver» για το… extreme makeover του κτηρίου στον Νέο Κόσμο που στέγαζε την ιστορική «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ».

Το εμβληματικό ακίνητο συνολικής επιφάνειας 15.173 τ.μ. επί της οδού επί της Μίνωος 10-16 περιήλθε στην ιδιοκτησία της Eurobank στα τέλη τού 2018, μετά την απορρόφηση της Grivalia Properties, και η συστημική τράπεζα χρηματοδότησε την ανακαίνισή του, με συνολικό κόστος σχεδόν 12 εκατ. ευρώ, δίδοντάς το προς λειτουργία τον Μάρτιο του 2021, στεγάζοντας σήμερα ένα σύγχρονο χώρο γραφείων της εταιρείας Webhelp Hellas.

Στόχος του επανασχεδιασμού του ιστορικού κτηρίου ήταν να του αποδοθεί ισχυρός χαρακτήρας και ταυτότητα προκειμένου να μετατραπεί σε τοπόσημο, στη βάση βιοκλιματικών αρχών. Κεντρική ιδέα της αρχιτεκτονικής σύνθεσης στο εσωτερικό του κτιρίου ήταν η αισθητική αναβάθμιση και δημιουργία λειτουργικών χώρων, με την εγκατάσταση σύγχρονων συστημάτων υψηλής ενεργειακής απόδοσης.

Σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του U.S. Green Building Council και με στόχο την πιστοποίηση LEED σε επίπεδο Gold, έμφαση δόθηκε στην ποιότητα του εσωτερικού αέρα, τον εσωτερικό φωτισμό, τη χρήση συστημάτων κλιματισμού και αερισμού υψηλής ενεργειακής απόδοσης, τις θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων και σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, την εφαρμογή μεθόδων ανακύκλωσης, τη δημιουργία ποιοτικού περιβάλλοντος εργασίας και με την ενσωμάτωση πρασίνου κ.ά.

Όπως εξηγούν οι άνθρωποι της Eurobank, η βράβευση συνιστά και μια αναγνώριση της στρατηγικής του Ομίλου (σ.σ.: το χαρτοφυλάκιό τους σε ακίνητα υπερβαίνει τα 3.000.000 τ.μ.) να επενδύει σε μια νέα γενιά ακινήτων και σε περιβαλλοντικά βιώσιμες υποδομές-ορόσημα και για τις τοπικές κοινωνίες. Θυμίζεται ότι την τελευταία διετία η τράπεζα έχει πραγματοποιήσει συνολικές επενδύσεις σχεδόν 250 εκατ. ευρώ και σχεδιάζει περίπου άλλες τόσες την επόμενη τριετία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα