Αστεροειδής «φονιάς» πλησιάζει το Σεπτέμβριο τη Γη περισσότερο από ποτέ! (φωτό+βίντεο)

Ο «2000 QW7» έχει το μέγεθος των υψηλότερων κτιρίων στον κόσμο!

Της Βίκυς Καλοφωτιά

Τι κοινό μπορεί να έχουν το λεγόμενο «Μπουρτζ Χαλίφα» (Burj Khalifa) στο Ντουμπάι και ο «Πύργος της Σαγκάη» (Shanghai Tower) στο Πουντόνγκ πέρα από το ότι είναι και οι δύο ουρανοξύστες και το ύψος τους είναι τέτοιο, που όσες φορές και αν το διαβάσει ή το θαυμάσει κανείς από κοντά, και πάλι θα τρίβει τα μάτια του επειδή δεν θα πιστεύει το μέγεθός τους!

Το πρώτο είναι το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο, με ύψος 827 μέτρα(!) και το δεύτερο αυτό που ακολουθεί στην κατάταξη, με ύψος 632 μέτρα και 137 ορόφους, κάτι που από μόνο του αποτελεί αρκετά ενδιαφέρον θέμα για να ασχοληθεί κανείς μαζί του. Ωστόσο, το παραπάνω ερώτημα παραμένει αναπάντητο και ήρθε η ώρα να αποκαλυφθεί!

Τα δύο αυτά εμβληματικά κτίρια πρόκειται σε λίγες ημέρες -για την ακρίβεια στις 14 Σεπτεμβρίου– να αποκτήσουν… ανταγωνιστή, έστω κι αν αυτός δεν θα είναι «μόνιμος» αλλά θα πραγματοποιήσει ένα σύντομο πέρασμα από τη Γη, ίσα-ίσα για να μας… ταρακουνήσει και να κάνει αισθητή την παρουσία του και μετά θα μας αφήσει «στα κρύα του λουτρού» (το ελπίζουμε, δηλαδή!).

Ο λόγος για έναν γιγαντιαίων διαστάσεων αστεροειδή -που μας συστήνεται ως «Αστεροειδής 2000 QW7» και είναι σχεδόν τόσο μεγάλος όσο τα συγκεκριμένα ψηλότερα κτίρια στον κόσμο- ο οποίος θέλει να μας πει ένα εντυπωσιακό «γεια»… από κοντά, όπως αναφέρουν οι αστρονόμοι. Βέβαια, από την άλλη πλευρά, οι επιστήμονες της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διαστήματος (NASA) δεν το αντιμετωπίζουν με την ίδια ψυχραιμία καθώς προειδοποιούν ότι το πέρασμά του από τον πλανήτη μας ίσως και να είναι επικίνδυνο αφού θα είναι η πρώτη φορά που θα μας πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής!

Και αν νομίζετε ότι τα… προσόντα του «2000 QW7» σταματούν εκεί, έχουμε να σας πούμε ότι απατάστε, καθώς τα επιπλέον στοιχεία που φέρνουν στο φως οι αστρονόμοι είναι πραγματικά ακόμη πιο εντυπωσιακά! (εξαρτάται βέβαια από το πώς το βλέπει κανείς, αν αγνοήσει τα σχετικά σενάρια τρόμου..).

Εκτιμάται ότι αυτός έχει διάμετρο μεταξύ 290 και 650 μέτρων ή μεταξύ 951 και 2.132 ποδιών, και ότι θα ταξιδεύει στα 14,361 μίλια την ώρα, σε απόσταση 0,03563 αστρονομικών μονάδων ή 3,3 εκατομμυρίων μιλίων από τη Γη, στις 7:54 μ.μ. (ΕΤ).

Όπως αποκάλυψαν οι αστρονόμοι πριν από κάποιους μήνες, η παρατήρηση μέσω τηλεσκοπίων θα μπορούσε ενδεχομένως να προειδοποιήσει εγκαίρως τους ανθρώπους σε περίπτωση… επέλασης αστεροειδών άρα δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε περαιτέρω!

Σύμφωνα με τη NASA, ο αστεροειδής περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο και περνάει από τη Γη μόνο περιστασιακά. Ως εκ τούτου, μετά την 14η του Σεπτέμβρη, αναμένεται… να μας ξανάρθει, όταν το ημερολόγιο δείξει 19 Οκτωβρίου 2038 (έχουμε καιρό μέχρι τότε, χαλαρώστε..!).

Διάφορες αναρτήσεις που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο αναφορικά με το (φλέγον) θέμα, μας βάζουν σε σκέψεις αφού αρκετοί είναι αυτοί που σχολίασαν ότι «αυτό το φαινόμενο οφείλεται στην κλιματική αλλαγή και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα!» ή ότι «αποτελεί “καμπανάκι” για να αποφασίσουμε επιτέλους να προστατεύουμε ακόμη περισσότερο τον πλανήτη μας και το φυσικό περιβάλλον, το οποίο έχουμε παραμελήσει αρκετά».

Αλλά και ο ίδιος ο Διοικητής της NASA, Jim Bridenstine, τόνισε ότι αν δεν φροντίζουμε τη φύση και τη Μητέρα Γη, είναι πολύ πιθανό μελλοντικά να χτυπήσει τον πλανήτη μας ένας αστεροειδής «δολοφόνος» και τότε… αλίμονό μας γιατί θα είναι «αργά για δάκρυα, Στέλλα» όπως λέει και η παράφραση του γνωστού τραγουδιού. Και πραγματικά, δεν είναι να παίζει κανείς με αυτά, αλλά αντιθέτως να τα «μαζεύει» όσο είναι ακόμη καιρός…

Το παρακάτω βίντεο αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα του τι θα συμβεί με το πέρασμα του «Αστεροειδούς 2000 QW7» από την Γη:

Διαβάστε επίσης