Άστραψε και βρόντηξε ο Θεοδωρικάκος: «Οι απειλές δεν περνάνε – Ασφάλεια για όλους στα πανεπιστήμια» (video)

Ο πρύτανης του ΑΠΘ δέχεται απειλές για τη ζωή του μετά τη λήξη της κατάληψης στον πανεπιστημιακό χώρο εδώ και 34 χρόνια

Μήνυμα στήριξης στον πρύτανη του ΑΠΘ Νίκο Παπαϊωάννου, που δέχεται απειλές κατά της ζωής του, μετά τη λήξη της κατάληψης που διήρκησε 34 χρόνια σε χώρο του πανεπιστημίου έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Κάτω από τα μπάζα της τελειωμένης πλέον ψευτοκατάληψης κάποιων στο ΑΠΘ βρίσκονται η αλαζονεία τους, ο αυταρχισμός τους, η αθλιότητά τους, ο φασισμός τους και η παράνοιά τους. Είμαστε στην πράξη και με αποφασιστικότητα με τον Πρύτανη, με τους φοιτητές, με τους καθηγητές, με τη λογική, με την ελευθερία, με την ασφάλεια και την εφαρμογή των Νόμων στα πανεπιστήμια. #Ασφάλειαπαντού, ασφάλεια για όλους!» έγραψε ο κ. Θεοδωρικάκος στον λογαριασμό του στο Facebook.

Η επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης, που έγινε στον χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (Στέκι στο Βιολογικό), ο οποίος τελούσε υπό κατάληψη αντιεξουσιαστών επί 34 ολόκληρα χρόνια έγινε νωρίς το πρωί της Παρασκευής, 31 Δεκεμβρίου 2021.

Ισχυρές δυνάμεις της Ασφάλειας -παρουσία δικαστικού λειτουργού και με συνοδεία αστυνομικών σκύλων- πραγματοποίησαν «έφοδο» περίπου στις 6 το πρωί στο λεγόμενο «Στέκι Βιολογικού» που χρησιμοποιούνταν από φοιτητές, αλλά και εξωπανεπιστημιακούς.

Σε πρώτη φάση, οι αστυνομικοί με τους φακούς ανά χείρας «σκάναραν» τους χώρους προκειμένου να διαπιστώσουν εάν βρίσκονταν εντός του κτιρίου καταληψίες. Στη συνέχεια έφτασαν στον χώρο εργάτες οι οποίοι ξεκίνησαν να πραγματοποιούν εργασίες για τη διαμόρφωσή του, καθώς πρόθεση της Πρυτανείας είναι να αξιοποιηθεί ο χώρος προς όφελος της πανεπιστημιακής κοινότητας και των φοιτητών.

Στον χώρο εντοπίστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες κράνη, κοντάρια αλλά και εργαλεία για οικοδομικές εργασίες, όπως φτυάρια και άλλα αντικείμενα τα οποία περισυνέλλεξαν οι αστυνομικοί.

Πηγή: ProtoThema.gr

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα