Αστυνομικό “ντου” στο ΑΠΘ ύστερα από αναφορές για βανδαλισμούς

Την απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων φοιτητών ζητάει το ΚΚΕ

Σε κατάληψη του κτιρίου διοίκησης προχώρησε του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας (22/2) φοιτητικές παρατάξεις που αντιδρούν στις διατάξεις του νόμου 4777/21, αλλά οι αναφορές που ήθελαν βανδαλισμούς να έχουν λάβει χώρα εντός της Πρυτανείας οδήγησαν σε επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων.

Λίγο πριν από τις 14:00 έξω από το ΑΠΘ είχαν συγκεντρωθεί ομάδες φοιτητών που φώναζαν συνθήματα κατά ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. που βρίσκονται στον πανεπιστημιακό χώρο, ενώ εντός του κτιρίου βρίσκονται άτομα που αρνούνται να αποχωρήσουν και ήδη έχουν γίνει προσαγωγές.

Την ίδια ώρα το ΚΚΕ καταλογίζει ευθύνες στην πρυτανεία του ΑΠΘ για την αστυνομική επέμβαση ζητώντας την άμεση απελευθέρωση όλων όσοι προσήχθησαν. 

«Δεν πρόφτασε να στεγνώσει το μελάνι του νέου νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και έχουμε τα πρώτα αποτελέσματά του. Σήμερα οι αστυνομικές δυνάμεις μετά από κάλεσμα της πρυτανείας εισήλθαν στο χώρο του ΑΠΘ για να διαλύσουν την κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων που ζητούσαν το άνοιγμα των σχολών και την έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας όπως επίσης και τη μη εφαρμογή του νέου νόμου για τα πανεπιστήμια. Προχώρησαν μάλιστα σε προσαγωγές φοιτητών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Είναι τεράστιες οι ευθύνες της πρυτανείας του ΑΠΘ. Οι μάσκες της κυβέρνησης έπεσαν πολύ γρήγορα. Ο πραγματικός στόχος του νέου νόμου δεν είναι η “ εγκληματικότητα” μέσα στα πανεπιστήμια αλλά όσοι αγωνίζονται, αντιστέκονται και αντιδρούν στην πολιτική τους», επισημαίνει.

Σε στοιχεία από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα