Ασυμφωνία Βασιλειάδη-Super League για 12 ομάδες

Επιμένει ο Συνεταιρισμός για πρωτάθλημα 14, ξεχάστε το μετά τη σεζόν 2020-21 λέει ο Υπουργός

Σε νέες περιπέτειες μπαίνουν οι σχέσεις της Super League με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, καθώς ο Συνεταιρισμός μπορεί να αποφάσισε ότι η σέντρα στο νέο πρωτάθλημα θα γίνει κανονικά στις 25 Αυγούστου, αλλά οι εκκρεμότητες που υπάρχουν είναι μεγάλες όπως και η διάσταση απόψεων σε καίρια θέματα.

Στη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της Super League, ξεκαθάρισε ομόφωνα ότι δεν πρόκειται να δεχτεί το σχέδιο Βασιλειάδη για μείωση σε 12 των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας.

Στο νέο πρωτάθλημα θα πάρουν κανονικά μέρος 16 ομάδες, αλλά ζήτημα τίθεται με το πώς θα γίνει η μείωση σε 14 από την περίοδο 2019-20. Στο κομμάτι αυτό υπήρξε διάσταση απόψεων, καθώς ο σκληρός πυρήνας της Super League αρνείται τον υποβιβασμό περισσοτέρων από δύο ομάδες και ζητά να μην ανέβει κανείς απ’ τη Football League στη μεγάλη κατηγορία την επόμενη σεζόν. Στον αντίποδα η άλλη τάση αποδέχεται να υποβιβαστούν οι δύο τελευταίοι και να δώσουν αγώνες μπαράζ ο 13ος και ο 14ος της Super League με τον 1ο και τον 2ο της Football League.

Σε κάθε περίπτωση ο Συνεταιρισμός δεν δέχεται απευθείας προβιβασμό ομάδας της Λίγκας, η οποία λαμβάνει και επίσημα το χαρακτήρα του φτωχού συγγενή και περιμένει από την Πολιτεία οικονομική ενίσχυση μέσω της ΕΡΤ και άλλων χορηγών.

Το πρωί έγινε συνάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη με τον πρόεδρο της Super League, Βαγγέλη Μπαταγιάννη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της διοργανώτριας Βασίλη Γκαγκάτση, στην οποία η Πολιτεία έδειξε διαλλακτικότητα στην αρχική της στάση να υπάρξει άμεση μείωση των ομάδων από 16 σε 12. Ο Γιώργος Βασιλειάδης εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο το πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20 να γίνει με 14 ομάδες και να φθάσουμε στις 12 ΠΑΕ την περίοδο 2020-21. Μάλιστα ζήτησε να υπάρξει δέσμευση για τη μείωση, ώστε να προχωρήσει το αρχικό του σχέδιο.

Στη συνεδρίαση της Super League που ακολούθησε ωστόσο, έγινε ξεκάθαρο ότι το πρωτάθλημα μίνιμουμ θα γίνει με 14 ομάδες, όχι μόνο τη σεζόν 2019-20, αλλά και αυτές που θ’ ακολουθήσουν.

Όταν πληροφορήθηκαν στο Υπουργείο αθλητισμού ότι οι ΠΑΕ εμμένουν στη θέση τους, εμφανίστηκαν κατηγορηματικοί πως πλέον δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία με ότι αυτό συνεπάγεται.

Συγκεκριμένα  παγώνει το θέμα της χρηματοδότησης με 19 εκ. ευρώ το χρόνο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων μέσω της ΕΡΤ, με τις ομάδες που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο να ψάχνουν λύσεις μόνες τους. Και μπορεί ο Παναθηναϊκός και ο Άρης σε αυτή την περίπτωση να πάνε στη NOVA που θα κινηθεί με βάση την εμπορικότητα των ΠΑΕ, αλλά οι υπόλοιπες άστεγες τηλεοπτικά ομάδες (Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Απόλλων Σμύρνης, Λαμία, Ξάνθη) θα προσδοκούν πρόταση από το Epsilon, χωρίς μάλιστα να έχουν τη δυνατότητα να διαπραγματευθούν το ύψος των συμβολαίων τους από θέση ισχύος. Αν δεν βρουν λύση και από κει τότε αναμένονται αναταράξεις στο πρωτάθλημα ή συμβόλαια με… ψίχουλα ως τίμημα που θα δημιουργήσουν ΠΑΕ πολλαπλών ταχυτήτων.

Διαβάστε επίσης