Άτακτη υποχώρηση για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Θεωρείται αδιανόητο για μια χώρα με τρεις ομάδες στους ομίλους να έχει τόσο πενιχρή συγκομιδή

Σε επίπεδο χώρας, οι 4.300 βαθμοί που έχουν δώσει οι Ευρωπαίοι μας την τρέχουσα σεζόν, είναι η χειρότερη συγκομιδή της τελευταίας πενταετίας. Με 25.200 βαθμούς την πενταετία η Ελλάδα υποχώρησε στην 18η θέση και ελπίζει μόνο στον Ολυμπιακό προκειμένου ν’ ανακάμψει. Η Τσεχία έχει 25.000 πόντους και οι πιθανότητες να μας περάσει είναι με το μέρος της, ενώ και η Κροατία με 24.875 είναι πλέον πολύ κοντά.

Θεωρείται αδιανόητο για μια χώρα με τρεις ομάδες στους ομίλους να έχει τόσο πενιχρή συγκομιδή. Η παρτίδα πολύ δύσκολα θα σωθεί. Οι Έλληνες φίλαθλοι με τα νέα δεδομένα που έχει δημιουργήσει η UEFA θα βλέπουν καλή ομάδα απέναντι σε σύλλογό μας με το κιάλι. Ο αριθμός των εκπροσώπων μας θα μειωθεί και θα χρειάζεται να περάσουν περισσότερα και δυσκολότερα εμπόδια προκειμένου να δουν ξανά ομίλους.

Αν η Ελλάδα παραμείνει στη 18η θέση, τότε: Ο πρωταθλητής θα παίζει στον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League, ο δεύτερος, ο τρίτος και ο Κυπελλούχος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, ενώ δεν θα έχουμε πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη και δεν θα έχουμε ομάδα και στο Europa League. Περασμένα μεγαλεία…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα