Αταμάν: “Θα ήταν χειρότερα τα πράγματα αν αργούσαμε κι άλλο να διακόψουμε τις διοργανώσεις”

Πολύ χειρότερες θα ήταν οι επιπτώσεις του κορωνοϊού σε περίπτωση που είχαν διακοπεί οι διοργανώσεις μία εβδομάδα αργότερα, σύμφωνα με με τον προπονητής της Εφές, Εργκίν Αταμάν.

Μάλιστα, ο Τούρκος τεχνικός μίλησε και για το σχέδιο που υπάρχει για την επανέναρξη της Euroleaue.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Για την διακοπή των διοργανώσεων: «Το πιο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να κριτικάρουμε είναι ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καθυστέρησε να χαρακτηρίσει τον ιό πανδημία. Η Ευρωλίγκα ακολούθησε το ποδόσφαιρο και την UEFA. Δεν είναι νομίζω ότι μόνο η Ευρωλίγκα έκανε λάθος. Σχεδόν όλες οι αποφάσεις πάρθηκαν την ίδια στιγμή. Δεν υπάρχουν πολλά κρούσματα, παρά μόνο σε μερικές ομάδες. Νομίζω στο ποδόσφαιρο ήταν τα περισσότερα κρούσματα. Βασικά, νομίζω ότι οι διοργανώσεις σταμάτησαν εγκαίρως. Ενδεχομένως εάν είχαμε καθυστερήσει μία εβδομάδα παραπάνω, τότε το πρόβλημα να ήταν μεγαλύτερο».

Για το κρούσμα ου εμφανίστηκε στη Φενέρμπαχτσε: «Ο τιμ μάνατζερ της Φενέρ, Τσενκ Ρεντά, είναι καλός μου φίλος. Είναι πολύ ευχάριστο που έχει βγει από το νοσοκομείο. Επίσης, η Φενέρμπαχτσε δεν ανακοίνωσε τα ονόματα εκείνων που ήταν θετικοί, οπότε δεν ξέρουμε ποιοι παίκτες ήταν».

Για την επανέναρξη της σεζόν: «Η Euroleague σκέφτεται να κάνει παιχνίδια το καλοκαίρι και θα δώσει έναν προθεσμία στις ομάδες να προετοιμαστούν για την επανεκκίνηση. Για δύο εβδομάδες θα μπουν σε καραντίνα οι παίκτες που θα έρθουν από το εξωτερικό. Από ‘κει και πέρα, η ομάδα θα κάνει προπονήσεις για δύο εβδομάδες, οπότε δεν θα γίνουν όλα ξαφνικά. Μετά από τόσο μεγάλη διακοπή δεν θα είναι έτοιμοι στο 100%. Θα είναι όπως στο ξεκίνημα της σεζόν. Οπότε περιμένουμε ένα 70-80%/ Φυσικά και δεν θα είμαστε αρκετά στο… κρεβάτι μας εκείνο το διάστημα».

Διαβάστε επίσης