Αθηναϊκό ντεμπούτο της γκαλερί Arima στον Πολιτιστικό Χώρο της Macart

Η Pop Up Gallery θα συστηθεί στο κοινό με την έκθεση «Point Zero» - Πολυαναμενόμενη έκπληξη των εγκαινίων το live performance που θα πραγματοποιήσει ο μύστης tattoo artist, Mike the Athens

Η Arima, σας προσκαλεί στο εικαστικό της ταξίδι! Η πρώτη της εμφάνιση στην Αθήνα, λαμβάνει χώρα στον Πολιτιστικό Χώρο της Macart, όπου η Arima Pop Up Gallery συστήνεται στο κοινό με την έκθεση «Point Zero».

Σημείο εκκίνησης – εγκαίνια την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου με live performance και closing event την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου.

Τρεις καλλιτέχνες έρχονται φαινομενικά από τρεις ξεχωριστούς κόσμους, με διαφορετικές τέχνες, διαφορετικό μέσον έκφρασης και διαφορετική προσωπική ιστορία συναντιούνται, εκδηλώνονται και εκφράζονται μέσω των έργων τους, ξεδιπλώνοντας την ομορφιά της ψυχής.

Ο μύστης tattoo artist, Mike the Athens, που σαγηνεύει με την oriental κουλτούρα στην τέχνη της δερματοστιξίας! Την ημέρα των εγκαινίων, πραγματοποιεί live performance με την τεχνική της ιαπωνικής καλλιγραφίας «SHODO».

Η Δανάη Δωροθέα ασχολείται με την διαφημιστική και καλλιτεχνική φωτογραφία σε Ελλάδα και Ασία. Ταυτόχρονα, ταξιδεύει σε οικοκοινότητες και συλλογικότητες ακολουθώντας έναν φυσικό, αυτοδύναμο και αυτάρκη τρόπο ζωής.

Η Σοφία Τάρα, με ρίζες από Ελλάδα, Σρι Λάνκα και Αμερική, εμπνέεται από την ελευθερία των χρωμάτων και των σχημάτων. Κάθε έργο της είναι ένα ζωντανό πορτρέτο της στιγμής που εκδηλώνεται και του όντος που συναντά. «Η ίδια η ζωή είναι καλλιτεχνική εκδήλωση και την ευχαριστώ».

 

Το Point Zero συμβολίζει το σημείο εκκίνησης της γκαλερί Arima που μας προτείνει ένα νέο τρόπο να βιώνουμε την τέχνη, ανεξάρτητα από την έννοια του χώρου και του χρόνου.

Σχετικά με τον Πολιτιστικό Χώρο Macart

Πριν από 5 χρόνια, η αγάπη των ιδιοκτητών της Macart για την τέχνη «γέννησε» τον μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Πολιτιστικό Χώρο της εταιρείας, στον οποίο σε τακτά χρονικά διαστήματα έχουν διοργανωθεί σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Τα εγκαίνια του ειδικά διαμορφωμένου πολυχώρου έγιναν τον Οκτώβριο του 2014 με μία έκθεση που φιλοξένησε έργα 21 διακεκριμένων σύγχρονων ζωγράφων από την συλλογή της εταιρείας. Έκτοτε πραγματοποιήθηκαν αρκετά εικαστικά events όπως εκθέσεις φωτογραφίας σημαντικών Ελλήνων φωτογράφων («Ενδιάμεσοι χώροι», «Το κλεινόν άστυ: ματιές στην πόλη»), έκθεση με ψηφιακά τυπώματα giclée που έφεραν την υπογραφή σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών («Art in multiples»), η έκθεση «Allegories & Muses» του designer Peter Boyadjieff και της ζωγράφου Daniela Zekina, φιλανθρωπικά bazaar(t) προκειμένου να ενισχυθεί το έργο διεθνών ΜΚΟ, καθώς και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που κάθε φορά τυγχάνουν μεγάλης ανταπόκρισης και επισκεψιμότητας από καλλιτέχνες, διευθυντές Μουσείων και Πινακοθηκών, ιδιοκτήτες γνωστών γκαλερί, κριτικούς και ιστορικούς τέχνης, συλλέκτες, δημοσιογράφους και φυσικά φιλότεχνους.

Πολιτιστικός Χώρος Macart: Λένορμαν 244, 10443 Αθήνα, τ. 210 5132322

Εγκαίνια: Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 στις 20:00.

Live Performance στις 21:00 από τον Mike the Athens.

Closing Event: Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 στις 20:00

Διάρκεια έκθεσης: 4-18 Οκτωβρίου. Είσοδος ελεύθερη.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 12.00 – 20.00, Σάββατο 12.00 – 16.00

Διαβάστε επίσης