Άθλιοι!!! (Μέχρι τέλους…)

Τα ΣΥΡΙΖΑϊκά φερέφωνα, για αντίβαρο στις καταγγελίες Μιωνή, Καλογρίτσα κ.λπ., «εφηύραν» ποσόν 2,6 εκατ. ευρώ του 2006 ως μίζα για προεκλογική καμπάνια του Α. Σαμαρά το 2015!!!

«Από τότε που βγήκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο», αναφέρει η λαϊκή ρήση. Όμως κάποιοι ΣΥΡΙΖΑίοι πολιτικοί, δικαστικοί και εκδότες, ως μη έχοντες φιλότιμο, αρνούνται να ζητήσουν συγγνώμη ακόμη και όταν τα fakenews με τα οποία «στοιχειοθετούν»κατηγορίες εις βάρος πολιτικών και μη προσώπων διαψεύδονται με τον πλέον και μη αμφισβητήσιμο κατηγορηματικό τρόπο.

Την περασμένη εβδομάδα, μετά τον ορυμαγδό αποκαλύψεων του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα, του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, τις αποκαλύψεις για το «μαγαζί» του Μαξίμου, τα φερέφωνα των ΣΥΡΙΖΑίων («Αυγή», «Δημοκρατία» κ.λπ.) με πομπώδεις τίτλους ενημέρωναν(!!!) το κοινό ότι ποσόν ύψους 2,6 εκατ. ευρώ είχε δοθεί στον Σταύρο Παπασταύρου για την προεκλογική καμπάνια του Αντώνη Σαμαρά του 2015.

Τα επιχειρήματά τους είχαν «υπόβαθρο» μια δικογραφία που αφορούσε τον Στ. Παπασταύρου και σε κάποιο σημείο της υπήρχε ένα σχεδιάγραμμα κάποιας 24χρονης υπαλλήλου ελβετικής ιδιωτικής εταιρείας, της Άρτεμις Νιάρου,παραπλεύρως του οποίου υπήρχε η επισήμανση ότι «ΕΥΡ 2,6 εκατομμύρια στάλθηκαν στον Παπασταύρου, που ήταν σύμβουλος του Πρωθυπουργού, μέσω της FairwindsAssets. Πιστεύεται (Itisbelieved) ότι η εταιρεία χρηματοδότησε την εκλογική καμπάνια του Σαμαρά τον Ιανουάριο 2015».

Η αθλιότητα των ΣΥΡΙΖΑϊκών Μέσων αλλά και πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ έγκειται στο γεγονός ότι η υπόθεση αυτή, αφού ερευνήθηκε μανιωδώς από τη γνωστή και μη εξαιρετέα «άτεγκτη» εισαγγελέα Διαφθοράς κα Τουλουπάκη, και από τους επίσης «αδέκαστους» επίκουρους εισαγγελείς Ντζούρα και Μανώλη, μετά από τέσσερα χρόνια ελέγχου ακόμη και για ορθογραφικά λάθη των εγγράφων της δικογραφίας, στις 18/6/2019, κατέληξε στο αρχείο αφού, όπως αναφέρεται στο πόρισμα της αρχειοθέτησης, «δεν προέκυψαν από το σύνολο του προανακριτικού υλικού (δηλ. αρχικού και συσχετιζομένων) ενδείξεις σύνδεσης των υπό διερεύνηση φυσικών προσώπων με συγκεκριμένο αδίκημα Διαφθοράς ή με πράξη νομιμοποίησης εσόδων από τέτοιο βασικό αδίκημα, ενώ δεν καταγγέλθηκε και συγκεκριμένη (κατά χρόνο τόπο και λοιπές περιστάσεις) τέτοια πράξη».

Σύμφωνα δε με το υπ’ αριθ. 4041/2019 πιστοποιητικό πορείας της υπόθεσης, όπως αυτή συσχετίστηκε, ο Στ. Παπασταύρου δεν κρίθηκε καν αναγκαίο να δώσει εξηγήσεις.

Άθλιοι μέχρι τέλους…

Μέσα από τη δικογραφία, μετά την εισαγγελική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι το ποσόν των 2,6 εκατ. ευρώ που, σύμφωνα με τη γελοιοποιηθείσα ελβετική υπάλληλο Άρτεμις Νιάρου, είχε δοθεί το 2015 για να βοηθήσει την προεκλογική εκστρατεία του Αντ. Σαμαρά, αφορούσε δοσοληψία επιχειρηματική του κ. Παπασταύρου το 2006(!!!).

Υπενθυμίζουμε ότι το 2006 ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ευρωβουλευτής και εξελέγη εκ νέου βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου στις εκλογές του 2007.

Η αρχειοθέτηση της υπόθεσης αυτής ένα χρόνο πριν (Ιούνιος 2019) και βεβαίως η χρονολογία (2006) της επιχειρηματικής δοσοληψίας ήταν γνωστή και στη «φωλιά» της Κουμουνδούρου και στα ΣΥΡΙΖΑϊκά Μέσα. Όμως δεν δίστασαν, επιδεικνύοντας πρωτοφανή πολιτική και δημοσιογραφική αθλιότητα, να προβάλουν με πηχυαίους τίτλους δήθεν «μιζαδόρους» πολιτικούς.

Γιατί λειτούργησαν έτσι;

Υπενθυμίζουμε ότι στις 22/6/2020, υπό τον πολιτικό σάλο του ηχητικού Μιωνή-Παππά για «μαγαζιά» και «παραμάγαζα», οι διάλογοι της ΕΥΠ με το ζεύγος Καμμένου και τον Παπαγγελόπουλο, οι ΣΥΡΙΖΑίοι έψαχναν τρύπα να κρυφτούν. Αποσιώπησαν την αρχειοθέτηση του προαναφερόμενου φακέλου και επικαλούμενοι επιλεκτικά αποσπάσματα της αρχειοθετημένης δικογραφίας τα εμφάνισαν ως δήθεν νέα «καταγγελία» στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

«Ποιοι τα πήραν;» έσπευσε να αναρωτηθεί το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής Σπύρος Λάππας, ο οποίος όμως γνώριζε για την αρχειοθέτηση αφού η Τουλουπάκη είχε αποστείλει προ μηνών τον φάκελο στην Προανακριτική Επιτροπή.

Ένα άλλο εκκολαπτόμενο ταλέντο του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής (δυστυχώς) Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης, παραδίδοντας(!) «μαθήματα διαφάνειας»(!), τοποθετήθηκε στα ΜΜΕ λέγοντας ότι «από την πρώτη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε δηλώσει “όλα στο φως”», και αποσιωπώντας την αρχειοθέτηση αλλά και τη χρονολογία που «κινήθηκε» το ποσόν των 2,6 εκατ. ευρώ, ανέφερε ψευδώς ότι υπάρχει «κατάθεση μάρτυρα που συνδέει με δωροδοκία 2,6 εκατ. ευρώ τους κ.κ. Σαμαρά και Παπασταύρου, υπέρ της προεκλογικής εκστρατείας του πρώην πρωθυπουργού».

Μεσσηνιακή αθλιότητα –ο κ. Χαρίτσης εκλέγεται στη Μεσσηνία– για συντοπίτη του Μεσσήνιου πολιτικού και πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Σε ρόλο «Πράβντα» η «Αυγή»

Στις 23/6/2020 η εφημερίδα «Αυγή» κυκλοφορεί με τίτλο: «Καταγγελία – βόμβα στην Προανακριτική – 2,6 εκατ. μίζα στη ΝΔ Σαμαρά». Στη σελίδα 8 σημειώνει: «Ύποπτες συναλλαγές που ακουμπούν τη ΝΔ, τον Α. Σαμαρά και τον Σταύρο Παπασταύρου, αποκαλύπτει κατάθεση Ελληνοελβετίδας, η οποία απεστάλη χθες στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής από την Εισαγγελία Διαφθοράς». Είναι βέβαιο ότι ακόμη και οι αρχισυντάκτες της «Πράβντα» πολύ δύσκολα θα διέπρατταν αθλιότητα αυτής της μορφής.

Στα «ψιλά» η «Δημοκρατία» για Σαμαρά

Η εφημερίδα«Δημοκρατία» τη Δευτέρα, 6/7, αφού στο πρωτοσέλιδό της έκανε λόγο για «Απάτες από τον Παπασταύρου με κάλυψη του Σαμαρά!», στο σχετικό ρεπορτάζ έγραψε επί λέξει: «Η Fairwinds ήταν η εταιρία που είχε αποστείλει 2.600.000 δολάρια στον κ. Παπασταύρου, τα οποία διάφορα μέσα ενημέρωσης συσχέτισαν –λανθασμένα– με τον κ. Σαμαρά. Το ακριβές είναι ότι α 2.600.000 δολάρια είχαν αποσταλεί στον φοροφυγά σύμβουλο από τον Παναμά στην Ελβετία πολύ νωρίτερα, τον Φεβρουάριο του 2006, και αποτέλεσαν μέρος της επίμαχης κατάθεσης των, συνολικά, 5.386.374 δολαρίων».

Με το πρωτοσέλιδο και το παραπάνω απόσπασμα θυμηθήκαμε την παροιμία «να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι». Κατά τα άλλα, η «Δημοκρατία» θέλει,λόγω των γλαφυρών δημοσιευμάτων της για τον Καραμανλή, τον Παυλόπουλο, τον Αντώναρο, να δημιουργεί την εντύπωση ότι πρόσκειται από πλευράς πολιτικής και φιλοσοφίας στη Νέα Δημοκρατία. Εδώ κολλάει το ανέκδοτο «το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;».

Τελειώνοντας, η διαπίστωση από τα παραπάνω οδηγεί στο αβίαστο συμπέρασμα ότι «οι άθλιοι» του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν άθλιοι μέχρι τέλους… Προφανώς, μέχρι το τέλος τους…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα