Αθλιότητα των Σκοπιανών στο EURO: Μόνο ο ΑΝΤ1 έβλεπε το «ΝΚΜ», όταν όλη η υφήλιος έβλεπε «MKD»

«Α»ποκάλυψη: Η UEFA «έγραψε» και τηλεοπτικά την Ελλάδα, αφού το λογότυπο «MKD» στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή δεν άλλαξε, με τους Κοτζιά, Δένδια, Καπράλο να βρίσκονται σε κατάσταση ύπνωσης…

Κοίτα τι βρίσκει κανένας όταν ψάχνει. Τίποτα δεν μπορεί να μείνει κρυφό από την τεχνολογία, ρε φίλε. Βάζεις στο youtube να δεις φάσεις από τα ματς που έπαιξε η Βόρεια Μακεδονία στο EURO. Και παθαίνεις πλάκα. Σε όλα τα ξένα τηλεοπτικά κανάλια, η Βόρεια Μακεδονία αναφέρεται ως «Μακεδονία». Σκέτη «Μακεδονία». Μιλάω για το λογότυπο στις τηλεοράσεις όλου του κόσμου, το οποίο σέρβιραν τους Βορειομακεδόνες ως «MKD». Όλες, εκτός από τον ΑΝΤ1.

Τι παίχτηκε και ο ΑΝΤ1 είχε το λογότυπο της Βόρειας Μακεδονίας ως «ΝΜΚ» και όχι «MKD», όπως οι υπόλοιπες τηλεοράσεις του κόσμου; Κατ’ αρχήν, να σου πω το απλό. Τα λογότυπα των διαγωνιζομένων χωρών, όλες οι τηλεοράσεις τα είχαν αριστερά, όπως βλέπουμε την οθόνη. Ο ΑΝΤ1, δεξιά. Προφανές ότι ο ΑΝΤ1 έκανε δικό του λογότυπο – και καλά έκανε, δηλαδή. Σκέψου να μην το είχε κάνει, τι θ’ άκουγαν στον ΑΝΤ1. Άλλο είναι το θέμα.

Η UEFA, που έκανε την τηλεοπτική παραγωγή, δεν ήξερε ότι η χώρα μετονομάστηκε σε Βόρεια Μακεδονία; Το ήξεραν οι UEFAτζήδες. Και γιατί έστειλαν λογότυπο «MKD» σε όλη την υφήλιο; Η απάντηση, μάστορα, είναι διότι δέχτηκαν και στις φανέλες των Σκοπιανών να υπάρχει το λογότυπο της ομοσπονδίας τους «ΦΦΜ».

Ας μη μας πουλάνε ηθική οι UEFAτζήδες, ότι δεν ασχολούνται με τα πολιτικά θέματα κι ότι δεν είναι πλατφόρμα για επίλυση πολιτικών διαφορών, όπως απάντησαν στον Αυγενάκη.

Κάτι παίχτηκε εκεί, και θα το μάθουμε εμείς στην «Α» και την iapopsi.gr. Κι άντε, όταν έγινε γνωστό ότι οι φανέλες των Σκοπιανών έγραφαν «ΦΦΜ», ήταν δύσκολο να τους στείλει στο ράφτη για να φτιάξουν καινούργιες. Με το τηλεοπτικό λογότυπο, όμως, τόσο δύσκολο ήταν να το αντικαταστήσουν με το κανονικό; Εύκολο ήταν. Απλά τους έγραψαν κανονικά και τον Δένδια και τις επιστολές του στον Σκοπιανό τον Ουσμάνι πώς τον λένε. Και τον Αυγενάκη και τον Ζαγοράκη. Χαίρετε.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα