Αθώωση Λυζουρέζου για την Αιξώνη πρότεινε η εισαγγελέας

Την αθώωση του ποινικολόγου Αλέξανδρου Λυκουρέζου, για την υπόθεση της καταπάτησης δημόσιας έκτασης, σε περιοχή -φιλέτο στην Αιξωνή Γλυφάδας , πρότεινε πριν από λίγο η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που εκδικάζει την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Η εισαγγελέας Εφετών Μαρία Μαλούχου, που αγορεύει στο δικαστήριο για τέταρτη ημέρα, έκανε δεκτούς όλους τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του γνωστού δικηγόρου, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 5 ετών.

Η εισαγγελέας έχει προτείνει μέχρι τώρα, των τεσσάρων συμβολαιογράφων, που εμπλέκονται στην υπόθεση και για τους υπόλοιπους 9 κατηγορούμενους.

Ο κ. Λυκουρέζος είχε αθωωθεί πρωτόδικα από την κακουργηματική κατηγορία της απάτης επί Δικαστηρίω σε βάρος της περιουσίας του Δημοσίου, αλλά είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 5 ετών με αναστολή , για χρήση πλαστού εγγράφου σε βάρος του Δημοσίου. Το δικαστήριο είχε δεχτεί, με ανάλογη εισαγγελική πρόταση, την αναγνώριση των ελαφρυντικών του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, μετά την πράξη.

Εάν το δικαστήριο υιοθετήσει την πρόταση της εισαγγελέα, ο ποινικολόγος θα απαλλαγεί οριστικά.

Σύμφωνα με την κατηγορία, η Αιξωνή, η οποία ήταν δημόσια αναδασωτέα έκταση στον Υμητό, φέρεται να καταπατήθηκε από τους κατηγορούμενους και να πουλήθηκε σε ανύποπτους πολίτες, με πλαστογραφημένα έγγραφα.

Σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκαν συνολικά 5 δικηγόροι, μεταξύ των οποίων και ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, 6 συμβολαιογράφοι, 2 επιχειρηματίες, ένας πολιτικός μηχανικός και 7 ιδιώτες.

Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο επέβαλλε πολλαπλές ποινές ισοβίων και πολυετών καθείρξεως.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα