Αθώο το Κατάρ για την ανάληψη του Μουντιάλ!

Τίποτα μεμπτό δεν διαπιστώθηκε στις διαδικασίες που ακολούθησε το Κατάρ για την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

Πρόκειται για το πόρισμα της ειδικής επιτροπής της FIFA η οποία είχε αναλάβει να «τρέξει» μια έρευνα για να διαπιστωθεί κατά πόσο ευσταθούν οι κατηγορίες για «λάδωμα» μελών στην ειδική ψηφοφορία.

Έτσι πλέον, το Κατάρ προχωρά κανονικά στην τελειοποίηση των γηπέδων που θα φιλοξενήσουν το Μουντιάλ έχοντας «καθαρίσει» το όνομά του.

Ωστόσο, από την έρευνα αυτή προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία για την… Αγγλία σχετικά με την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018.

Διαπιστώθηκε ότι ο αντιπρόεδρος της FIFA, ο άγγλος Τζακ Βάρνερ έχει παραβεί τους κανονισμούς, καθώς –όπως υποστηρίζουν τα ΜΜΕ- ζήτησε από τα μέλη της υποψηφιότητας της Αγγλίας να δοθεί εργασία σε γνωστό του άτομο για να μεσολαβήσει.

Αυτά συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση 42 σελίδων την οποία έχει συστήσει ο δικαστής, Χανς Γιοακιμ Έκερτ ο οποίος είναι πρόεδρος της επιτροπής της FIFA που έκανε τις έρευνες τα τελευταίες δύο χρόνια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα