Ατομική έκθεση του Αντώνη Σταβέρη στον Χώρο Τέχνης «24»

Την Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 20.00, ο Χώρος Τέχνης «24» παρουσιάζει την καινούρια δουλειά του ζωγράφου Αντώνη Στάβερη. Ο Αντώνης Στάβερης επανέρχεται στις όψεις της πόλης και παρουσιάζει αστικά νυχτερινά τοπία που συνθέτουν μια μελέτη της νύχτας, της πόλης και της φύσης.

Το Παρίσι και το Βερολίνο, πόλεις όπου έζησε τα τελευταία χρόνια ο ζωγράφος, γίνονται το θέμα των έργων του όπου κυριαρχούν τα χρώματα της νύχτας, τα φώτα των δρόμων, οι φωτοσκιάσεις των κλαδιών.

Οι άνθρωποι περαστικοί, σε μια φευγαλέα τους στιγμή αγκαλιάζονται, βγάζουν βόλτα έναν σκύλο, κυκλοφορούν μ’ ένα ποδήλατο ή στέκονται στο φανάρι της διάβασης.

Άλλοτε πάλι απουσιάζουν, την νύχτα που η πόλη ησυχάζει, αποσύρεται, με τη λάμψη των κτιρίων και την σιωπηλή ύπαρξη των φυτών να διαχέεται στον αιθέρα και στον ουρανό.

Αξίζει να σταθεί κανείς, στο πως από τα αστικά τοπία της Αθήνας και τα αραβουργήματα των φυτών του εργαστηρίου, το βλέμμα του καλλιτέχνη μετατοπίζεται σ’ άλλες πόλεις και πώς όλα αυτά χωνεύονται στη νέα του δουλειά. Δηλαδή την παρατήρηση του αστικού τοπίου μέσα στην υποβλητική ατμόσφαιρα της νύχτας, το παιχνίδι των φώτων και την ηλεκτρική μαγεία της πόλης, πίσω απο την φαινομενικότητα της ζωής.

 

Εγκαίνια: Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 20:00
Διάρκεια Έκθεσης12 Δεκεμβρίου έως 17 Ιανουαρίου 2014

staveris00

 

Διαβάστε επίσης