Attica… μπαμ σε μισθούς και προσωπικό

Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΑΣΧΗΜΑ ΝΕΑ

«Η Attica Bank ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, ύστερα από πρόταση της Επιτροπής Εταιρικής Διακυβέρνησης και Υποψηφιοτήτων, εξέλεξε ομόφωνα τον κ. Θεόδωρο Πανταλάκη ως μέλος του Δ.Σ.

Στη συνέχεια, ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε τον κ. Πανταλάκη ως νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας.
Έτσι, κλείνει μία βασική εκκρεμότητα, σε σχέση με την εταιρική διακυβέρνηση της Τράπεζας, η οποία συμμορφώνεται πλήρως με τις υποδείξεις των Εποπτικών Αρχών, συνεχίζοντας την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία της».

Με αυτό το ολιγόλογο δελτίο τύπου η γενική συνέλευση των μετόχων της Attica Βank ενέκρινε τη νέα διοίκηση της τράπεζας, ωστόσο η εύρυθμη και απρόσκοπτη –όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται– λειτουργία της δεν συνοδεύεται από ευχάριστα νέα. Το κατέστησε σαφές ο ίδιος νέος CEO, Θεόδωρος Πανταλάκης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι έρχεται πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου και μειώσεις μισθών καθώς ο σχετικός έλεγχος της ΤτΕ και του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) έδειξε πως το μισθολoγικό κόστος της Attica είναι υψηλό.

«Η παρουσία μου εδώ είναι παρουσία ευθύνης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πανταλάκης και συνέχισε: « Έχω αναλάβει να υλοποιήσω το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που θα επιλύει το σύνολο των ζητημάτων που θέτει ο έλεγχος του SSM και της ΤτΕ. Η αναδιάρθρωση δεν θα είναι κάτι το ευχάριστο. Κάποιοι θα θιγούν. Δεν είναι δυνατόν όταν οι συντάξεις βρίσκονται στα 500 και οι νέοι πτυχιούχοι και με μάστερ να παίρνουν αμοιβές των 800 και 1000 ευρώ να υπάρχουν τόσο υπέρογκες αμοιβές στην τράπεζα. Είναι ένα θέμα που θίγει ο SSM. Θα προωθήσουμε εθελούσια και μείωση μισθών και ζητάμε περισσότερη δουλειά και αποτελεσματικότητα θα έχουμε διαφάνεια». Η τράπεζα πρέπει να αποκτήσει τις δικές της δομές και οι σύμβουλοι να έχουν ένα τέλος.

Ο κ. Πανταλάκης τόνισε επίσης ότι η διοίκηση της τράπεζας δεν θα ασκείται από συμβούλους, όπως τώρα, προσθέτοντας ότι η Attica Bank βρέθηκε στο μικροσκόπιο του SSM και της DG Comp (Κομισιόν) γιατί άφησε την πόρτα ανοικτή.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Attica Bank, Παναγιώτης Ρουμελιώτης δήλωσε πως η νέα διοίκηση δεν θα δεχθεί πιέσεις και παρεμβάσεις από κανένα, ενώ θα συνεργασθεί με τις εποπτικές αρχές για να διερευνηθούν όλα τα ζητήματα του πορίσματος που έχουν συντάξει η ΤτΕ και ο SSM.

Τέλος, υπογραμμίστηκε ότι η νέα διοίκηση δεν θα χορηγήσει νέα δάνεια σε εταιρείες Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Για την ιστορία να πούμε ότι πλην του Παναγιώτη Ρουμελιώτη και του Θεόδωρου Πανταλάκη, τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της Attica Bank απαρτίζουν οι κ.κ. Αθανάσιος Τσάβαρης, Ιωάννης Τσακιράκης, Ευστάθιος Αναγνώστου, Δημήτριος Τζανίνης, Χαράλαμπος Μπριλάκης, Ιωάννης Μαρμαγκιόλης, Γεώργιος Βλαχάκης, Αθανάσιος Σταθόπουλος, ενώ εκπρόσωπος του δημοσίου είναι η κα Στεφανία Γεωργακάκου Κουτσουλέκου.

Nωρίτερα την Τρίτη ο πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ κ. Κωνσταντίνος Μακέδος και ο καθηγητής Γεράσιμος Σαπουντζόγλου παραιτήθηκαν από μέλη του ΔΣ. της «Τράπεζας των Μηχανικών» διευκολύνοντας τη διαδικασία, καθώς ψιθυριζόταν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) απαιτούσε τρόπω τινά να μην συμμετέχει ο πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ στο καινούργιο διοικητικό σχήμα.

Διαβάστε επίσης