Αττική: Το «αντι – COVID» σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τους συνωστισμούς

Αναλυτικά το ιδιότυπο σχέδιο με φόντο τα νέα περιοριστικά μέτρα που τέθηκαν σήμερα σε εφαρμογή - Τι περιλαμβάνει

Με φόντο τα νέα περιοριστικά μέτρα που τέθηκαν σήμερα σε εφαρμογή στην Αττική, μετά το «καμπανάκι» της πολιτείας λόγω των δεκάδων καθημερινών κρουσμάτων κορωνοϊού που επιβεβαιώνονται, η Ελληνική Αστυνομία έχει ήδη καταρτίσει ένα ιδιότυπο «αντι – COVID» σχέδιο όσον αφορά για ένα από τα νέα μέτρα, αυτό του ορίου για τις συναθροίσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα στη ΓΑΔΑ έγινε σύσκεψη με αφορμή την οδηγία για το ανώτατο όριο συνάθροισης έως 9 άτομα, καταρτίζοντας ένα σχέδιο ώστε να τηρηθεί το μέτρο αυτό, με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να εντατικοποιήσει τους ελέγχους και να επιβάλει τα αντίστοιχα πρόστιμα, ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί η λήψη μέτρων αντίστοιχων με εκείνα του περασμένου Μαΐου.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τα τελευταία μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ σήμερα για την Αττική, θεσπίζεται ανώτατο όριο 9 ατόμων για τις συναθροίσεις σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους. Από το μέτρο αυτό εξαιρούνται οι χώροι που ισχύουν ειδικά μέτρα αποστάσεων, όπως τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Μεταξύ των μέτρων που ενδέχεται να εφαρμόσει η ΕΛ.ΑΣ. ως έσχατο μέσο είναι τα εξής:

  • «Κορδέλες» αποκλεισμού σε πλατείες προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός.
  • Ομάδες έκτακτου απο-συγχρωτισμού, δηλαδή αστυνομικοί που θα καταφθάνουν πολύ έγκαιρα σε σημεία με υπερσυγκέντρωση ανθρώπων για να γίνονται συστάσεις.
  • Διαφημιστική καμπάνια κατά του συνωστισμού και για την εφαρμογή των μέτρων.
  • Συστάσεις αποσυμφόρησης από μεγάφωνα περιπολικών σε δύο με τρεις γλώσσες, ίσως και παραπάνω.
  • Συχνές περιπολίες και παρουσία στατικών δυνάμεων σε πλατείες.
  • Αντι-Covid «περιφρούρηση» σε πεζόδρομους, πάρκα, πλατείες, αλσύλλια, ανοιχτούς αθλητικούς χώρους και στάδια.
  • Παραινέσεις σε περίπτερα και μίνι μάρκετ που βρίσκονται κοντά σε πλατείες και χώρους όπου παρατηρείται συγχρωτισμός, προκειμένου να μην πωλούν πολλά οινοπνευματώδη ποτά.
Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα