Αυλαία, χωρίς προβλήματα, σήμερα για τις πανελλαδικές

Ανοιξε σήμερα η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων, μετά τι σήριαλ με την απεργία των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξετάσεις ξεκίνησαν χωρίς προβλήματα, τυπικά στις 8:30, ενώ από νωρίς το πρωί οι καθηγητές ήταν στις θέσεις τους στα εξεταστικά κέντρα.

Μόνο στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας σημειώθηκε μια ολιγόλεπτη καθυστέρηση, ωστόσο, το πρόβλημα λύθηκε άμεσα. Οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκίνησαν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας (Γενικής Παιδείας), δηλαδή το μάθημα της έκθεσης, ενώ για πρώτη φορά φέτος δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ο ακριβής αριθμός των εισακτέων.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των Προεδρικών Διαταγμάτων που αναφέρονται στο σχέδιο «Αθηνά», με την αναμόρφωση του χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, βάσει του οποίου οι υποψήφιοι θα κληθούν να δηλώσουν σχολές και τμήματα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι εισακτέοι θα φτάσουν περίπου τους 77.000 ενώ στη μάχη των Πανελληνίων μπαίνουν από σήμερα Παρασκευή 110.000 υποψήφιοι.

Σήμερα οι εξετάσεις θα συνεχιστούν με τέσσερα ακόμη μαθήματα γενικής παιδείας (Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Ιστορία). Να σημειώσουμε, τέλος, ότι για τους περισσότερους υποψήφιους οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 31 Μαΐου, ωστόσο για εκείνους που εξετάζονται σε ειδικά μαθήματα και ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες θα συνεχιστούν και μέσα στον Ιούνιο.

Διαβάστε επίσης