Αύριο επισκέπτεται ο Κ. Μητσοτάκης το ΣτΕ

Τη μετάβαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) στη νέα ψηφιακή εποχή εγκαινιάζουν αύριο, Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, στις 11.00, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος του ΣτΕ, Σωτήρης Ρίζος.

Οι κ. Μητσοτάκης και Ρίζος θα παρακολουθήσουν την εφαρμογή της  ηλεκτρονικής επίδοσης δικαστικών εγγράφων τα οποία θα φέρουν ψηφιακή υπογραφή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Με τον τρόπο αυτό, το ΣτΕ γίνεται άλλος ένας φορέας που εκσυγχρονίζει τεχνικά και επιχειρησιακά τις διαδικασίες του, αποτελώντας παράλληλα το πρώτο δικαστήριο που καινοτομεί για να εξυπηρετήσει αποδοτικότερα και αποτελεσματικότερα πολίτες, επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο πλαίσιο εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, προωθεί την ταχεία διεύρυνση και αποκλειστική ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων τόσο μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών όσο και μεταξύ πολιτών και επιχειρήσεων με τις δημόσιες υπηρεσίες για την ηλεκτρονική διεκπεραίωση των υποθέσεων τους, μειώνοντας δραστικά το χρόνο, το κόστος και τη ταλαιπωρία τους.

 

Διαβάστε επίσης