Αύριο η απόφαση για τις ομάδες που υποβιβάζονται

Αύριο αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για τις ομάδες που πρόκειται να υποβιβαστούν από το φετινό πρωτάθλημα της Super League και αντίστοιχα για αυτές που θα προβιβαστούν από τη Football League.

Στο σημερινό Δ.Σ. της ΕΠΟ αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι (10/12, 14:00) συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της ομοσπονδίας και των δύο λιγκών, για να αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα.

Επιπλέον, εγκρίθηκε ο διετής προγραμματισμός της ΕΠΟ όσον αφορά το ζήτημα ανόδου και υποβιβασμού όλων των Εθνικών κατηγοριών.

Έτσι, για την περίοδο 2014-2015 η Super League θα ξεκινήσει με 18 συλλόγους. Από αυτούς τέσσερις θα υποβιβαστούν στη Β΄ Εθνική, από την οποία θα προαχθούν δύο, για να φτάσουν οι σύλλογοι της μεγάλης κατηγορίας στους 16.

Στη Β΄ Εθνική, αντίστοιχα, θα εκκινήσουν 28 ομάδες. Από τη Super League θα υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες, στην ανώτατη κατηγορία θα ανέλθουν δύο, στη Γ΄ Εθνική θα υποβιβαστούν 14 και θα ανέβουν 4, με αποτέλεσμα οι ομάδες στο τέλος της περιόδου να είναι 20.

Η Γ΄ Εθνική θα ξεκινήσει με 64 ομάδες, από τις οποίες θα ανέβουν στη Β΄ Εθνική τέσσερις και θα υποβιβαστούν από αυτή 14, ενώ στις τοπικές Ενώσεις θα πέσουν 24 σύλλογοι και αντίστοιχα απ΄ αυτές θα προαχθούν 14, για να είναι το σύνολο των συλλόγων στο τέλος της περιόδου 64.

Την αγωνιστική περίοδο 2015-2016, η Super League θα ξεκινήσει με 16 ομάδες, εκ των οποίων δύο θα υποβιβαστούν στη Β΄ Εθνική και άλλες τόσες θα προαχθούν από τη συγκεκριμένη κατηγορία, οπότε το σύνολο στην ανώτατη κατηγορία παραμένει ως είχε.

Στη Β΄ Εθνική (Football League) θα ξεκινήσουν 20 ομάδες. Από τη Super League θα υποβιβαστούν 2 και σε αυτή θα προαχθούν επίσης 2, ενώ στη Γ΄ Εθνική θα υποβιβαστούν 6 σύλλογοι και απ΄ αυτή θα ανέλθουν 4, με το σύνολο των συλλόγων στο τέλος της περιόδου να είναι 18.

Στη Γ΄ Εθνική, τέλος, θα ξεκινήσουν 64 ομάδες. Στη Β΄ Εθνική θα ανέβουν 4, στις τοπικές Ενώσεις θα υποβιβαστούν 16, από τη Β΄ Εθνική θα πέσουν 6 και από τις Ενώσεις θα προαχθούν 14 σύλλογοι, για να έχουμε σύνολο 64 ομάδων στο τέλος της περιόδου.

Ακόμη, το Δ.Σ. ενέκρινε ομόφωνα την εφαρμογή κριτηρίων αδειοδότησης για τους συλλόγους της Β΄ Εθνικής που θα ανέλθουν στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία, ίδια με αυτά που εφαρμόζονται για τους συλλόγους της Σούπερ Λίγκας.

Τέλος, ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση της Τεχνικής Επιτροπής όπως διεξαχθούν στα γήπεδα ΔΑΚ Κομοτηνής, Αγίου Κοσμά και Λουτρακίου, αντίστοιχα, οι αγώνες των Εθνικών ομάδων Γυναικών με τη Ρουμανία (15/1/2014, φιλικός), Παίδων με την Ουκρανία (12/2/2014, φιλικός) και Γυναικών με τη Νορβηγία (13/2/2014, προκριματικά Μουντιάλ 2015).

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα