Αυτοκριτική; Άγνωστη λέξη για Σκολάρι

Δεν είχε διάθεση για αυτοκριτική ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι, σε δηλώσεις που παραχώρησε σε εκπροσώπους του Τύπου, αρκετές ώρες μετά το ταπεινωτικό 1-7 από τη Γερμανία.

Ο Βραζιλιάνος τεχνικός θέλησε να υπερασπιστεί το έργο του, τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να διαλυθεί η «σελεσάο», ενώ πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει αν θα συνεχίσει στον πάγκο της λατινοαμερικάνικης ομάδας.

«Δεν θα μιλήσω για το μέλλον μου πριν τελειώσουμε τις υποχρεώσεις μας το Σάββατο. Θα παραδώσω την έκθεσή μου στην ομοσπονδία και εκείνη θα αποφασίσει. Αυτή τη στιγμή δεν με απασχολεί τι θα γίνει στο μέλλον. Όλοι μας πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, δεν τελειώνει εδώ η ζωή ή η καριέρα μας».

Η ιστορία έγραψε ότι η Βραζιλία έφτασε στα ημιτελικά για πρώτη φορά μετά το 2002. Γιατί να διαλύσουμε αυτή την ομάδα. Επειδή χάσαμε ένα ματς; Οι 13-14 παίκτες από αυτή την ομάδα πιστεύω πως θα είναι και στο Μουντιάλ του 2018. Σίγουρα ήταν μια καταστροφική ήττα, η χειρότερη όλων των εποχών για τη Βραζιλία, αλλά πρέπει να μάθουμε και να το αντιμετωπίσουμε. Ήταν έξι εφιαλτικά λεπτά, αλλά συνέβησαν. Αν μπορούσα να δώσω εξήγηση για το τι συνέβη, θα σας έλεγα. Αλλά δεν ξέρω ούτε εγώ τι έγινε. Κανείς δεν ξέρει. Η Γερμανία εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση. Η συνολική μας παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο δεν ήταν κακή, αλλά είχαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι», ήταν τα λόγια του «Φελιπάο», ο οποίος για να δικαιολογήσει τα… αδικαιολόγητα, παρέθεσε και αριθμούς.

Συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι τη σεζόν 2013-14, η Βραζιλία είχε 19 νίκες, 6 ισοπαλίες και 3 ήττες σε 28 ματς, ενώ σε 11 επίσημες αναμετρήσεις ο απολογισμός ήταν 8 νίκες, 2 ισοπαλίες και μία ήττα (η συντριβή από τα «πάντσερ»).

Διαβάστε επίσης