Αβάντα έδρας των πρώτων στα πλέι οφ και πλέι άουτ αποφάσισε η Super League 2

Η πανδημία και ο περιορισμός του χρόνου, οδήγησε σε μείωση του αριθμού των αγώνων της Super League 2. Συνολικά 27 ματς θα έχει για κάθε ομάδα το νέο πρωτάθλημα. Οι ΠΑΕ ομόφωνα στο Δ.Σ. της διοργανώτριας μέσω τηλεδιάσκεψης αποφάσισαν σήμερα να αλλάξουν την προκήρυξη και από διπλά τα πλέι οφ (θέσεις 1-6) και πλέι άουτ (θέσεις 7-12) να είναι μονοί αγώνες.

Ως εκ τούτου μετά τις 22 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου θα ακολουθήσουν άλλες πέντε στην έξτρα διαδικασίας και τα 32 ματς έγιναν 27. Τα πλέι οφ και πλέι άουτ θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τις 19 Μαΐου 2021.

Ο τρόπος διεξαγωγής των πλέι οφ και πλέι άουτ, αποφασίστηκε να είναι με τους τρεις πρώτους κάθε γκρουπ να έχουν ισάριθμα ματς στην έδρα τους και δύο εκτός και οι τρεις που έπονται τα αντιστρόφως ανάλογα.

Συγκεκριμένα:

Ο 1ος της κανονικής περιόδου (είτε σε πλέι οφ είτε σε πλέι άουτ) θα υποδεχθεί στο γήπεδο του τον 2ο, 3ο, 4ο και θα παίξει εκτός έδρας τον 5ο και τον 6ο.

Αντίστοιχα: Ο 2ος παίζει εντός με τους 3ο, 4ο, 5ο και εκτός έδρας με τον 1ο και τον 6ο.

Ο 3oς παίζει εντός με 4ο, 5ο, 6ο και εκτός με 1ο και 2ο.

Ο 4ος παίζει εντός με 5ο και 6ο και εκτός με 1ο, 2ο, 3ο.

Ο 5ος παίζει εντός με 1ο και 6ο και εκτός με 2ο, 3ο, 4ο.

Ο 6ος παίζει εντός με 1ο και 2ο και εκτός με 3ο, 4ο και 5ο.

Για τα πλέι άουτ και τα πέντε έξτρα μονά ματς της αποφυγής του υποβιβασμού 1ος θεωρείται ο 7ος κ.ο.κ..

Όσον αφορά το θέμα του προβιβασμού στη μεγάλη κατηγορία, δεν άλλαξε κάτι κι έτσι ο 1ος της SL2 θα ανέβει απευθείας στη Super League 1, ενώ ο δεύτερος θα αγωνιστεί σε διπλό μπαράζ με τον προτελευταίο της SL1.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα