Αβάντα στον Κυριάκο από σύμβουλο του Σημίτη

Αναγνωρίζει ως σημαντική μία απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την απολιγνιτοποίηση και αφήνει αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ

Άλλος ένας από τους στενούς συνεργάτες του Κώστα Σημίτη, ο Γιώργος Πανταγιάς, αναγνωρίζει ως σημαντική μία απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την απολιγνιτοποίηση και αφήνει αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, ότι «ασχολούνται με την πράσινη πολιτική μόνο με βαρύγδουπες διακηρύξεις, αλλά στην ουσία αδιαφορούν και αντιτάσσονται στις πράσινες πολιτικές, καθώς αντιπαλεύουν με κάθε μέσο την αξιοποίηση του συγκριτικού πλεονεκτήματος της χώρας: την ηλιακή και αιολική ενέργεια».

Τουναντίον, ο κ. Πανταγιάς αναγνωρίζει στον πρωθυπουργό ότι, σε περιπτώσεις όπως η απολιγνιτοποίηση, είναι σε θετική κατεύθυνση, αν και «οι καθαρές θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ως προς το ζήτημα αυτό αμφισβητούνται και υπονομεύονται». Ο πρώην πρωθυπουργικός σύμβουλος στην οκταετία Σημίτη ασχολήθηκε και με τον θρίαμβο των Πρασίνων στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές της Γερμανίας και, παραφράζοντας τον γνωστό στίχο του Γερμανού ποιητή Βολφ Μπίρμαν «έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη», έγραψε ό,τι θα έλεγε ο ίδιος πως «η γη πρέπει να γίνει πράσινη».

Απλά, να σημειώσουμε ότι οι Πράσινοι στη Γερμανία έχουν εξελιχθεί σε δεύτερη δύναμη και όλα δείχνουν πως στις εθνικές εκλογές θα αποκτήσουν το δικαίωμα να είναι βασικοί εταίροι στον επόμενο κυβερνητικό συνασπισμό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα