Αβάντα της Le Figaro στην Άννα Διαμαντοπούλου

Ούτε οι σοσιαλδημοκρατικές εφημερίδες της Ευρώπης δεν έκαναν τέτοια διαφήμιση στην Άννα Διαμαντοπούλου, υποψήφια για την θέση του γραμματέα του ΟΟΣΑ, όπως η συντηρητική γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Με τον τίτλο «Η Ελληνίδα υποψήφια πιστεύει στις πιθανότητές της να ηγηθεί του ΟΟΣΑ» αναφέρεται στην υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού. Να σημειωθεί ότι η κ. Διαμαντοπούλου έχει περάσει στον δεύτερο γύρο, όπου οι υποψήφιοι πλέον είναι οκτώ, οι πέντε από την Ευρώπη. Όποιος επιλεγεί μέσω ψηφοφορίας θα αντικαταστήσει τον Άνχελ Γκουρία τον ερχόμενο Μάιο.

«Η Ελληνίδα υποψήφια Άννα Διαμαντοπούλου πιστεύει στις πιθανότητές της. Το βιογραφικό της μιλά από μόνο του. Προέρχεται από μια μικρή χώρα του Νότου και είναι γυναίκα την ώρα που η σημερινή ηγεσία του ΟΟΣΑ απαρτίζεται εξ’ ολοκλήρου από άνδρες, κυρίως από τη Βόρεια ή τη Νότια Αμερική», αναφέρει το δημοσίευμα. Μάλιστα υπάρχει αναφορά στις επιτυχίες (όπως τις χαρακτηρίζει) και τις θέσεις από τις οποίες έχει περάσει η κα Διαμαντοπούλου, πρώην Υπουργός Παιδείας και Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για θέματα εργασίας, επισημαίνοντας ότι «σε μια εξαιρετικά πολιτικοποιημένη χώρα της οποίας η κομματική ιδεολογία εμποδίζει τις μεταρρυθμίσεις, η Άννα Διαμαντοπούλου είναι η μόνη που έχει περάσει νομοθεσία από το ελληνικό κοινοβούλιο με το 85% των ψήφων, τη μεταρρύθμιση των πανεπιστημίων. Στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια της γαλλικής προεδρίας της ΕΕ, κατάφερε να επιτύχει συναίνεση μεταξύ όλων των κρατών-μελών για μια κοινή κοινωνική ατζέντα, συμπεριλαμβανομένης της «επιβολής ποσοστώσεων για την πρόσβαση των γυναικών στην κατάρτιση στην αγορά εργασίας, καθώς και για την ένταξη των προσφύγων».

Οι προτεραιότητές της για τον Ο.Ο.Σ.Α. είναι σαφείς, υπογραμμίζεται στο άρθρο. «Η κλιματική αλλαγή είναι μια σκληρή πραγματικότητα και πρέπει να ληφθούν μέτρα πολύ γρήγορα», τονίζει η ίδια και προσθέτει ότι ο Οργανισμός πρέπει να ενισχύσει τη φορολογική του πολιτική για να βοηθήσει τις κυβερνήσεις και να επιβάλει φόρο στις GAFA (Google, Amazon, Facebook, Apple)».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα