Αυγενάκης για Ζαγοράκη: «Είχε κάνει μια υπερβολή στην υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 και αναφέρθηκε στις επερχόμενες εκλογές της ΕΠΟ.

Κάποια στιγμή ρωτήθηκε για το αν τελικά υπήρξε λάθος διαχείριση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στην υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης και απάντησε ως εξής:

«Νομίζω ότι αυτά έχουν κριθεί και έχουν κριθεί από την ίδια ιστορία και οι σκληρές τότε τοποθετήσεις, οι πολύ σκληρές ανακοινώσεις που είχαν βγει, όλα πλέον πήραν τον δρόμο τους και ο καθένας με πολύ ηρεμία μπορεί να κάνει την κριτική του και κυρίως την αυτοκριτική του. Αυτό το απευθύνω σε όσους είχαν βγει και είχαν μιλήσει πολύ σκληρά μεταξύ των οποίων και ο Ζαγοράκης ο οποίος είχε κάνει μια υπερβολή, το αναγνώρισε και όλα τελείωσαν και δώσαμε τα χέρια μας γιατί τώρα μας ενδιαφέρει να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο, να πάει καλά αυτή η προσπάθεια, να δουλέψουμε μαζί ενωμένοι για την επόμενη ημέρα. Υπερβολές ειπώθηκαν εκείνη την περίοδο, ακρότητες υπήρξαν αλλά μένουμε στα μεγάλα που έχουμε μπροστά μας».

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού ο Ζαγοράκης έκανε δήλωση η οποία του στοίχισε την διαγραφή από την ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωβουλή, στην οποία επανήλθε λίγο πριν από την συμφωνία του με την κυβέρνηση να τεθεί υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ στις επικείμενες εκλογές.

Η δήλωσή του τότε με την οποία είχε απειλήσει να γίνει ανεξάρτητος ήταν η εξής: «Η σημερινή εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι εξοργιστική, καταδικαστέα και πρωτοφανής στα αθλητικά χρονικά. Αποτελεί προϊόν σκοπιμοτήτων που εξυπηρετούν συγκεκριμένες ΠΑΕ και αδικούν κατάφωρα τόσο τον ΠΑΟΚ όσο και το ελληνικό ποδόσφαιρο […]» και πρόσθεσε: «Το μείζον αυτή τη στιγμή είναι να σταματήσει άμεσα η συγκεκριμένη φαρσοκωμωδία. Εάν αυτό δεν γίνει, εάν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί, εγώ δεν μπορώ να συνευρίσκομαι στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ’ υπόδειξη τρίτων εναντίον του ΠΑΟΚ και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτασας απάντησε: «Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Με απόφασή του πρωθυπουργού, διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής Θεόδωρος Ζαγοράκης.”

Αυτή την δήλωση , αμέσως μετά την ανακοίνωση της ΕΕΑ για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας, χαρακτήρισε υπερβολή ο Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ πρόσθεσε στην ίδια συνέντευξη: «Για πρώτη φορά πετυχαίνουμε να ηγούνται ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών μεγάλοι ποδοσφαιρικοί παράγοντες που έχουν συνδεθεί με επιτυχίες των ομάδων τους ή των εθνικών ομάδων. Ο Ζαγοράκης καλώς ή κακώς, εκείνη την περίοδο ήταν αρχηγός της Εθνικής και παρέα με άλλους πέντε συμπαίκτες και μαζί με ορισμένους εκπροσώπους Ενώσεων κατεβαίνουν στις εκλογές. Ελπίζω και εύχομαι να επικρατήσει η λογική η σοβαρότητα και παράλληλα με τους εκπροσώπους των Ενώσεων να υπάρχουν στο συμβούλιο και οι διεθνείς ποδοσφαιριστές. Αν όχι ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του, όλοι κρινόμαστε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα