Αυγενάκης: «Μονόδρομος να κυνηγήσουμε μια μεγάλη διοργάνωση»

Ο υφυπουργός παρακολούθησε σήμερα (12/9) τους αγώνες της εθνικής στο Davis Cup και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ITF) και τον ομόλογό του στην ελληνική (ΕΦΟΑ)

Στο Τατόι βρέθηκε σήμερα (12/9) ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, για να παρακολουθήσει τους αγώνες της εθνικής ομάδας, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Α’ ομίλου στο Group III της Ευρωαφρικανικής Ζώνης.

Ο πολιτικός προϊστάμενος του αθλητισμού είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ITF), Ντέιβιντ Χάγκερτι, και τον ομόλογό του στην Ελληνική Ομοσπονδία (ΕΦΟΑ), Σπύρο Ζαννιά.

Ο επικεφαλής του παγκόσμιου τένις δήλωσε ικανοποιημένος απ’ όσα είδε και παρουσιάστηκε θετικός στο ενδεχόμενο η Ελλάδα να αναλάβει και μεγαλύτερες διοργανώσεις. Στις δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Φαίνεται καθαρά πως εδώ υπάρχει ένα πλάνο και γίνεται δουλειά. Υπάρχουν πράγματα που δημιουργούνται, υπάρχουν παίκτες που αναδεικνύονται. Η ανάπτυξη του τένις συνεχίζεται στην Ελλάδα».

Για την πιθανότητα διοργάνωσης ενός ΑΤΡ τουρνουά, στην Ελλάδα: «Υπάρχει πρόθεση συνεργασίας και από τις δύο πλευρές, αλλά πρέπει να υπάρξει συνεργασία και από τους άλλους αρμόδιους, όπως την ΑΤΡ».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός, χαρακτήρισε «μονόδρομο» την προσπάθεια ανάληψης ενός μεγάλου τουρνουά. Και επισήμανε ότι και το άθλημα του τένις πρέπει να «ανοίξει» στην κοινωνία.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Πιστεύουμε ακράδαντα πως ο αθλητισμός δεν πρέπει να είναι κρατικοδίαιτος. Γι’ αυτό τον λόγο όσο περισσότερο “ανοίξεις” ένα άθλημα, άλλο τόσο αγκαλιάζεται από γονείς και οικογένειες, από νέους αθλητές, αλλά ενδυναμώνεται και από την ιδιωτική οικονομία.

Φυσικά αυτό δεν έρχεται μόνο του, πρέπει να πετύχουμε και μεγάλες διοργανώσεις, ειδικά για αθλήματα όπως το τένις, που λόγω του Στέφανου (σσ Τσιτσιπά) και της Μαρίας (σσ Σάκκαρη) έχει αγκαλιαστεί και έχει γίνει περισσότερο γνωστό.

Πρέπει λοιπόν να αρπάξουμε αυτή την ευκαιρία. Σήμερα η παρουσία εδώ του προέδρου της Διεθνούς Συνομοσπονδίας, η καλή οργανωτική εμπειρία που έχει πλέον η Ελληνική Ομοσπονδία, αλλά και η διάθεση της κοινωνίας να αγκαλιάσει και να δεχθεί μια μεγάλη διοργάνωση, για εμάς αποτελεί μονόδρομο να το κυνηγήσουμε, να το διεκδικήσουμε, να το υποστηρίξουμε, να ενδυναμώσουμε τη σχέση με την αγορά και να πετύχουμε καλά αποτελέσματα.

Σήμερα φαίνεται ότι το τεστ πέτυχε και πως μπορούμε να κάνουμε ακόμη μεγαλύτερες διοργανώσεις. Άρα δεν μένει παρά να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας και η Ελλάδα όταν πιστέψει στις δυνάμεις της, οι Έλληνες όταν πιστέψουμε στις δυνάμεις μας, καταφέρνουμε πολλά και μεγάλα.

Γι’ αυτό λοιπόν τον λόγο δεν έχουμε παρά να βάλουμε μπροστά με τις δυνάμεις που έχουμε και με μία ξεκάθαρη απόφαση. Να ανοίξουμε την αντισφαίριση, όπως και όλα τα αθλήματα σε όσο το δυνατόν περισσότερες ελληνικές οικογένειες. Το τένις είναι ένα λαϊκό άθλημα και όλες αυτές οι προκαταλήψεις, που χρόνια καλλιεργούνταν από κάποιους, ανήκουν στο παρελθόν».

Ο Σπύρος Ζαννιάς, δήλωσε: «Αυτό που με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι ότι στην ITF και στους άλλους φορείς του αθλήματος, θεωρούν την ελληνική Ομοσπονδία ως μία Ομοσπονδία που τιμήθηκε πριν από δύο χρόνια και συνεχίζει την ανάπτυξη του αθλήματος».

Διαβάστε επίσης