Αυγενάκης: Νέες καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης στην Γυμναστική

Νέες καταγγελίες στην Γυμναστική που έγιναν πρόσφατα αποκάλυψε το πρωί σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Λευτέρη Αυγενάκης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού υπογράμμισε ότι έχει καλέσει σε συνάντηση το προεδρείο της ΕΓΟ, ενώ ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να ξεχαστεί τίποτα.

Τα κύρια σημεία της συνέντευξής του:

Έχω καλέσει σε συνάντηση το προεδρείο της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας για ενημέρωση, σχετικά με τις ενέργειές τους, έπειτα από την αποστολή εκ μέρους μας προ ημερών των καταγγελιών των 26 αθλητριών και αθλητών της Γυμναστικής για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και σωματική και λεκτική κακοποίηση από πολλούς προπονητές και προπονήτριες τις δεκαετίες ’80-’90 και ’00.
* Πληροφορούμαι ότι υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες για πιο πρόσφατα περιστατικά, οι οποίες θα μας κοινοποιηθούν στο προσεχές διάστημα.
* Δεν πρόκειται να ξεχαστεί τίποτε, όσος καιρός κι αν έχει περάσει, όσο κι αν τυχόν έχει ποινικά παραγραφεί.
* Όλα θα εξεταστούν στην αθλητική τους διάσταση, διότι από πέρσι, οπότε με την καταγγελία της κ. Μπεκατώρου ξέσπασε και το ελληνικό #Metoo, καταβάλλουμε τεράστια προσπάθεια για ένα πιο ασφαλές αθλητικό οικοδόμημα. Κι ανοίγουν ολοένα και περισσότερα στόματα επειδή πλέον μας εμπιστεύονται. Γίνεται συνείδηση ότι η Πολιτεία δεν κωφεύει, ότι δεν μένουμε άπρακτοι.
* Αύριο θα έχω συνάντηση με τους Προέδρους των Λιγκών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, την Super League 1 και την Super League 2.
* Από την προσεχή Πέμπτη εκκινεί μια ανοιχτή διαβούλευση, ο απευθείας διάλογος με όλα τα ποδοσφαιρικά ερασιτεχνικά σωματεία της χώρας, ανά Περιφέρεια. Να ακούσουμε τα προβλήματα και τις προτάσεις τους, να συνδιαμορφώσουμε για το ποδοσφαιρικό αύριο.
* Αντίστοιχη διαβούλευση θα έχουμε και για το ποδόσφαιρο Γυναικών.
* Παράλληλα, ετοιμάζουμε οδοιπορικό σε κάθε Περιφέρεια της χώρας μας για να συζητήσουμε με τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις, τις τοπικές κοινωνίες και την αθλητική οικογένεια την Εθνική Στρατηγική για τον Αθλητισμό.
Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα