Αυγενάκης: “Έρχονται εξελίξεις στην ΕΠΟ”

Ειδική αναφορά στο θέμα της ΕΠΟ έκανε στην τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο υφυπουργός  αναφέρθηκε στην υπόθεση της ολιστικής μελέτης, ενώ προανήγγειλε εξελίξεις άμεσα στην Ομοσπονδία. τονίζοντας ότι «είναι βαθιά γελασμένοι αν κάποιοι νομίζουν ότι είναι δερβεναγάδες».

Μεταξύ άλλων είπε:

«Αυτές τις μέρες θα ανακοινώσουμε και επίσημα διαβούλευση με τη βάση του ποδοσφαιρικού οικοδομήματος που είναι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, με όλα τα ποδοσφαιρικά σωματεία του μητρώου μας, θα γίνει ένας ανοιχτός διάλογος. Μας ενδιαφέρει ένα υγιές αθλητικό οικοδόμημα.» «Το θέμα στην ΕΠΟ δεν είναι ποιος προεδρεύει στη θέση του Ζαγοράκη αλλά τι κάνουν και τι δε κάνουν. Το βασικό είναι ότι δεν υλοποιούν την ολιστική μελέτη, κάτι που είναι υποχρέωσή τους, δέσμευσή τους. Ενώ έχει περάσει ομόφωνη απόφαση από την ολομέλεια της ΕΠΟ κωλυσιεργούν με διάφορες προφάσεις».«Οι εξελίξεις στην ΕΠΟ θα έρθουν και μάλιστα σύντομα».

-«Ενώ η εναπομείνασα διοίκηση κάνει αυτά που κάνει εμείς συνεργαζόμαστε με τις ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ, ανοίγουμε διάλογο με τα ερασιτεχνικά σωματεία, με το ποδόσφαιρο των γυναικών, μιλάμε και δουλεύουμε ήδη για μια διαιτησία που θα είναι διάφανη και κυρίως θα προσφέρει πραγματικές υπηρεσίες, ξέχωρα από τις επιδιώξεις της ΕΠΟ ή των κατά τόπους ΕΠΣ, στη συνέχεια θα έχουμε μεγαλύτερες και εντονότερες εξελίξεις αλλά σίγουρα δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Αν κάποιοι νομίζουν ότι είναι δερβεναγάδες ή κατέχουν ένα αυτόνομο κρατίδιο, ο χώρος της ΕΠΟ στην ελληνική επικράτεια είναι βαθιά γελασμένοι. Αυτό δεν ισχύει. Για αυτό το λόγο πολύ μεθοδικά η ελληνική Πολιτεία κινείται σε όλα τα επίπεδα μαζί με FIFA-UEFA, SL1 και SL2 και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα