Αυγενάκης: “Μετά τα Χριστούγεννα τα πρωταθλήματα”

Με δεδομένο ότι το lockdown παρατείνεται και όλες οι άλλες δραστηριότητες (σχολεία, λιανεμπόριο, εστίαση) καθυστερούν να επανεκκινήσουν είναι προφανές ότι οι λοιμωξιολόγοι δεν συζητούν καν την περίπτωση εκκίνησης άλλων πρωταθλημάτων πλην της Super League 1 και της Basket League 1.

Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στις ομάδες ότι μπορούν να τηρήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης μετέφερε την εκτίμησή του ότι η συζήτηση για το άνοιγμα των πρωταθλημάτων θα αρχίσει μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων σε συνέντευξή του στον

Για την επανέναρξη των εγχώριων αθλητικών διοργανώσεων εξήγησε πως εφόσον δεν υπάρχει μηχανισμός τακτικού ελέγχου του κορωνοϊού για τους αθλητές όλων των κατηγοριών τότε επικρατεί αμφιβολία για το άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων μέχρι καλυτερέψει ο υγειονομικός ορίζοντας.

Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει επάρκεια στο απαραίτητο προσωπικό όσον αφορά τα σωματεία αλλά και τα γήπεδα ώστε να τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα προστασίας σε όλες τις αθλητικές κατηγορίες ακόμη και στις μεγαλύτερες εξ’ αυτών.

«Τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα αλλά και οι διοργανώσεις των ατομικών αθλημάτων θα ξεκινήσουν σταδιακά και ύστερα από την έγκριση των λοιμωξιολόγων» είπε συγκεκριμένα ενώ η προσωπική του εκτίμηση είναι πως η επανέναρξη αυτή θα γίνει μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα