Αυγενάκης: «Θα είναι υπουργείο Αθλητισμού και όχι ποδοσφαίρου»

Την ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία συνεδρίαζε σήμερα (16/7), επισκέφτηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Τον υποδέχτηκε ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, ο οποίος -αφού τον συνεχάρη ξανά για το χαρτοφυλάκιο που ανέλαβε, του σύστησε ένα προς ένα, τα μέλη της Ολομέλειας στην Επιτροπής.

Στην τοποθέτησή του ο υφυπουργός Αθλητισμού, μεταξύ άλλων, δεσμεύτηκε ότι «το υπουργείο θα είναι Αθλητισμού και όχι ποδοσφαίρου». Εξέφρασε την προσμονή του τα μέλη της ΕΟΕ να συμβάλλουν «στην πραγματική ποιοτική αναβάθμιση του έργου που παράγεται σήμερα». Και επισήμανε πως ο «αθλητικός νόμος θα μεταβληθεί, αλλά δεν θα καταργηθεί, καθώς ότι καλό υπάρχει θα διατηρηθεί».

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Να σας ευχαριστήσω, γιατί μου δίνετε τη δυνατότητα να είμαστε για πρώτη φορά όλοι μαζί.

Θέλω να συνεργαστούμε και θέλω να νιώθετε ότι το υπουργείο Αθλητισμού δεν είναι υπουργείο ποδοσφαίρου. Είναι υπουργείο Αθλητισμού όσο τουλάχιστον θα βρίσκομαι στο τιμόνι του, τιμώντας την επιλογή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να μου εμπιστευτεί το νευραλγικό αυτό πόστο, το εξαιρετικά σημαντικό χαρτοφυλάκιο.

Και να συνεργαστούμε μαζί , εφόσον το επιθυμείτε κι εσείς, να συνεργαστούμε στενά, έντιμα, καθαρά και κυρίως με στοχοπροσήλωση, ώστε να πάμε τον αθλητισμό πιο ψηλά, να φέρουμε περισσότερες οικογένειες μέσα στα γήπεδα και την άθληση και να ενισχύσουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, γιατί εκ των πραγμάτων αυτός είναι ο πνεύμονας.

Η κατάσταση της χώρας είναι γνωστή σε όλους, αλλά εμείς πρέπει να ενισχύσουμε τον αθλητισμό και πρέπει να αντιμετωπίζουμε από κοινού όλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες, καθώς η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα η οποία διακρίνει τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες σας, θα φέρουν πιο εύκολα τις λύσεις.

Εγώ είμαι άνθρωπος του αποτελέσματος, δεν θέλω να μιλώ αλλά να πράττω, κάτι το οποίο πιστεύω ότι επιζητά η ελληνική κοινωνία και σε αυτή την προσπάθεια θέλω να γίνουμε καλοί συνεργάτες κι αν στη διάρκεια της διαδρομής γίνουμε και φίλοι, θα είναι ευχής έργον.

Ξέρετε πολλά και είστε χρήσιμοι σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε συνολικά για τον αθλητισμό της χώρας και μπορείτε να βοηθήσετε και να συμβάλετε στην πραγματική ποιοτική αναβάθμιση του έργου που παράγεται σήμερα.

Αφού ενημερωθώ θα έχω συνάντηση μαζί σας για όλα τα ζητήματα και θέλω να τονίσω ότι ο αθλητικός νόμος θα μεταβληθεί, αλλά δεν θα καταργηθεί, καθώς ότι καλό υπάρχει θα διατηρηθεί.

Μέσα από έναν διάλογο ειλικρινή και μέσα από την ωριμότητα που υπάρχει στην κοινωνία μας, να εφαρμόσουμε τις όποιες αλλαγές».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, απευθυνόμενος στα μέλη της ΕΟΕ, ανέφερε: «Είναι μεγάλη η τιμή για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να έχουμε στην Ολομέλεια το νέο υφυπουργό Αθλητισμού και τον ευχαριστώ προσωπικά για την παρουσία του.

Κύριε υπουργέ, έχουμε αναλύσει όλα τα προβλήματα της ΕΟΕ και του ελληνικού αθλητισμού, από το νέο αθλητικό νομοσχέδιο με το οποίο διαφωνούμε, μέχρι και τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ελπίζουμε ότι θα έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία, ώστε να μπορέσουμε κι εμείς να σας βοηθήσουμε στο δύσκολο έργο που έχετε, αλλά και εσείς να βοηθήσετε τον ελληνικό αθλητισμό και ειδικά τον αμιγώς ερασιτεχνικό αθλητισμό, ο οποίος έχει πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση και είναι ο αθλητισμός που υποφέρει περισσότερο παρότι είναι το πιο υγιές κομμάτι.

Ήταν πολύ ευχάριστη η έκπληξη και σας ευχαριστούμε πραγματικά κύριε Αυγενάκη γιατί τιμάτε την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή που είναι η πυραμίδα του ελληνικού αθλητισμού».

 

Διαβάστε επίσης