Αυστηρό διάβημα της Αθήνας στην Τουρκία για την νέα παράνομη Navtex

«Υπονομεύει την ειρήνη και την σταθερότητα στη περιοχή», αναφέρει σε αυστηρό τόνο το ελληνικό ΥΠΕΞ

Στην ρητορική των προκλήσεων της Τουρκίας απαντά το ελληνικό ΥΠΕΞ με αυστηρό διάβημα, με αφορμή τη νέα παράνομη Navtex που εξέδωσε η Άγκυρα για έρευνες του Oruc Reis στο Αιγαίο.

Η Τουρκία εξέδωσε σήμερα νέα Navtex για έρευνες του Oruc Reis στο Αιγαίο με την Αθήνα να απαντά μετά από λίγη ώρα με αντί-Navtex και εν συνεχεία το ΥΠΕΞ με αυστηρό διάβημα.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για τη νέα Navtex για το Oruc Reis

«Με νέα παράνομη NAVTEX, η Τουρκία ανακοινώνει τη συνέχιση των παράνομων σεισμικών ερευνών της, για την περίοδο 11-23 Νοεμβρίου, σε περιοχή που επικαλύπτει ελληνική υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο, παραβιάζοντας κατ’ εξακολούθηση το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και υπονομεύοντας την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Διατυμπανίζει δηλαδή ότι θα συνεχίσει να περιφρονεί τις συστάσεις της διεθνούς κοινότητας και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για αποφυγή τέτοιων παράνομων ενεργειών και συμμόρφωση της προς τη διεθνή νομιμότητα.

Η Ελλάδα καταδικάζει εκ νέου την προκλητική αυτή συμπεριφορά, η οποία απομακρύνει ακόμα πιο πολύ την όποια προοπτική ενός εποικοδομητικού διαλόγου και ζητά από την Τουρκία να ανακαλέσει άμεσα την παράνομη Navtex.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έδωσε οδηγίες για την άμεση διενέργεια διαβήματος διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά, καθώς και την ενημέρωση Συμμάχων και Εταίρων για τη συνεχιζόμενη τουρκική παράνομη συμπεριφορά». Διάβημα της Αθήνας στην Άγκυρα για τη νέα Navtex -«Απομακρύνεται περισσότερο από την προοπτική διαλόγου»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα