Αυστηρό το μήνυμα Μητσοτάκη: Υποχρεωτικός εμβολιασμός, αλλιώς αναστολή εργασίας από τις 16 Αυγούστου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεκάθαρη τοποθέτηση του πρωθυπουργού ότι δεν θα ξαναμπεί η χώρα σε καθεστώς loockdown – “Δεν κινδυνεύει η Ελλάδα αλλά οι ανεμβολίαστοι Έλληνες» είπε

Επεξηγηματικό αλλά συνάμα αυστηρό ήταν το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος κατέστησε σαφές ότι η χώρα δεν θα ξανατεθεί σε καθεστώς lockdown εξαιτίας όσων συμπολιτών διστάζουν να εμβολιαστούν, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα μία δέσμη τεσσάρων ρυθμίσεων που στόχο έχουν την αναχαίτιση της διασποράς της μετάλλαξης «Δέλτα» του κορωνοΐου. Αυτές οι ρυθμίσεις προβλέπουν:

1] Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Όσοι δεν συμμορφωθούν με την οδηγία ως τις 16 Αυγούστου τότε θα τίθενται σε αναστολή εργασίας.

2] Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των υγειονομικών, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, από την 1η Σεπτεμβρίου.

3] Τη δυνατότητα αλλα και την κινητροδότηση εμβολιασμού των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (όποτε αυτοί το επιλέξουν) εντός των στρατιωτικών μονάδων, αλλά και των στρατευσίμων (με την κατάταξή τους).

4] Τη λειτουργία των κλειστών κέντρων διασκέδασης και εστίασης, καθώς και των κλειστών θεατρικών και κινηματογραφικών αιθουσών αποκλειστικά για εμβολιασμένους.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «ελευθερίες» που «θα αποκαθίστανται σταδιακά με διαβατήριο το εμβόλιο και σταθερούς τους βασικούς κανόνες: μάσκα όταν είμαστε με άλλους, ακόμη κι έξω, ατομική υγιεινή και πολλά test».

Στόχος είναι σύμφωνα με τον προθυπουργό ο επίλογος της πανδημίας να μη γίνει πρόλογος μιας νέας δοκιμασίας το φθινόπωρο.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα