Αυστηροποίηση μέτρων στη Γερμανία: Μόνο με αρνητικό τεστ η είσοδος όλων των ταξιδιωτών στη χώρα

Στη «μαύρη λίστα» η Ισπανία και η Ολλανδία

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των εφημερίδων του Ομίλου Funke, αρνητικό τεστ κορωνοϊού θα πρέπει να διαθέτουν όσοι φθάνουν στη Γερμανία από το εξωτερικό.

Η υποχρέωση του τεστ θα αφορά  όσους φθάνουν με οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς. Μέχρι στιγμής, αρνητικό τεστ είναι υποχρεωμένοι  να προσκομίζουν όσοι δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης και μπαίνουν στη Γερμανία αεροπορικώς, προερχόμενοι από τις λεγόμενες περιοχές «υψηλού κινδύνου».  Αδιευκρίνιστο παραμένει ωστόσο εάν ο νέος κανονισμός θα ισχύει και για τους εμβολιασμένους ή όσους έχουν αναρρώσει από την Covid-19.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας δήλωσε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να αυστηροποιήσει τους κανονισμούς εισόδου στη χώρα, ενώ, σύμφωνα με τον Όμιλο Funke, η υπουργός Δικαιοσύνης Κριστίνε Λάμπρεχτ είναι  αντίθετη στα σχέδια του υπουργού Υγείας Γενς Σπαν, καθώς θεωρεί «δυσανάλογα» τα μέτρα.

«Βλέπουμε ήδη ότι οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από το εξωτερικό συμβάλλουν στην αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα», δήλωσε στο ZDF ο ιολόγος Μάρτιν Στούρμερ και συνέχισε λέγοντας πως οι εμβολιασμένοι και οι αναρρώσαντες πιθανότατα θα εξαιρεθούν από τους νέους κανόνες, αλλά χαρακτήρισε μια τέτοια προσέγγιση «αμελή», διότι, όπως είπε, και αυτοί μπορούν να μολυνθούν από την παραλλαγή «Δέλτα».

Στη λίστα με τις περιοχές «υψηλού κινδύνου», μπαίνει από σήμερα  η Ισπανία και η Ολλανδία  από την Γερμανία  λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού. Ο ταξιδιωτικός Όμιλος TUI ανακοίνωσε ωστόσο ότι οι περισσότεροι από τους Γερμανούς που παραθερίζουν στην Ισπανία δεν δείχνουν διάθεση να επιστρέψουν νωρίτερα από τις διακοπές τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα