Αυστραλία: Άνδρας μαχαίρωσε γυναίκα στο κέντρο του Σίδνεϊ

Ο δράστης που συνελήφθη από την αστυνομία φέρεται να φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ» πριν την επίθεση προς τους άμαχους πολίτες

Συναγερμό σήμανε στις αρχές ο άνδρας που ήταν οπλισμένος με μαχαίρι και επιτέθηκε κατά πολιτών στο κέντρο του Σίδνεϊ στην Αυστραλία, μαχαιρώνοντας και τραυματίζοντας μία  γυναίκα στο κέντρο της πόλης. Πολίτες προσπάθησαν να τον αφοπλίσουν και τελικά τον συνέλαβε η αστυνομία.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε τη σύλληψη του δράστη και σημείωσε ότι η κατάσταση της υγείας της γυναίκας είναι “σταθερή”.

Φωτογραφίες που ελήφθησαν μέσα από αυτοκίνητο δείχνουν τον νεαρό άνδρα να κραδαίνει ένα κουζινομάχαιρο. Νωρίτερα είχε ανέβει στο καπό ενός ΙΧ και φώναζε στους περαστικούς.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας, Γκάβιν Γουντ επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ένα θύμα, μια νεαρή γυναίκα που ο δράστης την μαχαίρωσε στην πλάτη και ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τη γνώριζε. «Δεν υπάρχουν άλλοι τραυματισμοί αυτή τη στιγμή. Ο δράστης προσπάθησε να μαχαιρώσει πολλά άτομα, αλλά οι απόπειρές τους αυτές ευτυχώς ήταν ανεπιτυχείς», είπε.

Ο δράστης φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ»

Ο Γουντ είπε ότι όπως του ανέφεραν ο δράστης της επίθεσης στο Σίδνεϊ φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ» -πληροφορία που θα ερευνηθεί. Χρήστες στο Διαδίκτυο τόνισε ότι η προφορά του νεαρού έδειχνε ότι δεν ήταν εξοικειωμένος με τη φράση που χρησιμοποιούν οι ισλαμιστές εξτρεμιστές σε επιθέσεις τους.

Βρέθηκε πτώμα γυναίκας που συνδέεται με την επίθεση στο Σίδνεϊ

Λίγο αργότερα η αστυνομία εντόπισε μέσα σε συγκρότημα διαμερισμάτων στο Σίδνεϊ το πτώμα μιας γυναίκας. Ο θάνατός της λέγεται ότι συνδέεται με την επίθεση του νεαρού άνδρα στο κέντρο της πόλης.

Διαβάστε επίσης