Αυστραλία: Σβάστικες και σε δεύτερη συναγωγή στο Σίδνεϊ

«Αυτοί οι τύποι είναι αποφασισμένοι να διχάσουν την κοινότητά μας», ήταν η αντίδραση του Κρις Μινς, του πολιτειακού πρωθυπουργού στη Νέα Νότια Ουαλία, όπου βρίσκεται το Σίδνεϊ

Σβάστικες ζωγραφίστηκαν σε περίβολο συναγωγής της συνοικίας Νιούταουν στο Σίδνεϊ κατά τη διάρκεια της νύχτας, μία μέρα μετά από βεβήλωση άλλης συναγωγής με φθορές και γράφιτι του ναζιστικού συμβόλου.

«Αυτοί οι τύποι είναι αποφασισμένοι να διχάσουν την κοινότητά μας», ήταν η αντίδραση του Κρις Μινς, του πολιτειακού πρωθυπουργού στη Νέα Νότια Ουαλία, όπου βρίσκεται το Σίδνεϊ, καταδικάζοντας τις «τερατώδεις και φρικαλέες» ενέργειες.

Χθες ο πρωθυπουργός της χώρας, Άντονι Αλμπανέζι, τη πως δεν υπάρχει «θέση στην Αυστραλία» για «αυτό το είδος εγκληματικής δραστηριότητας».

Προηγήθηκε εμπρησμός συναγωγής σε προάστιο της Μελβούρνης, η οποία χαρακτηρίστηκε «τρομοκρατική» και οδήγησε στη δημιουργία νέας, ειδικής μονάδας της αστυνομίας αρμόδιας για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα