ΑΥΣΤΡΙΑ: Κορωνοϊός λαχειοφόρο… κατεργάζεται!

Για τον αρχαίο Έλληνα ποιητή Θεόκριτο είναι η φτώχεια αυτή που υποχρεώνει τον άνθρωπο να επινοεί τρόπους αντιμετώπισής της –κατά το γνωστό «πενία τέχνας κατεργάζεται». Αλλά στην… κορωνο-κρατούμενη Αυστρία η ανάγκη «πυρόσβεσης» της πανδημίας είναι αυτή που οδηγεί σε πρωτότυπες ιδέες προκειμένου να παρακινηθεί ο πληθυσμός και να αυξηθεί το ποσοστό εμβολιασμού.

Μια τέτοια ιδέα είχαν οι επιτελείς τής ORF, της κρατικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης της Αυστρίας, αποφασίζοντας να οργανώσουν μία λαχειοφόρο αγορά εμβολιασμού, καθώς όπως εξηγούν όλο το προηγούμενο διάστημα έκαναν ό,τι μπορούσαν για να ενημερώσουν τον κόσμο με βάση τα επιστημονικά ευρήματα, αλλά μάταια. Έτσι στα μέσα της εβδομάδας η ORF ανακοίνωσε πως όλοι οι κάτοικοι Αυστρίας, ηλικίας άνω των 18 ετών θα μπουν σε κλήρωση με μεγάλα έπαθλα, όπως μία προκατασκευασμένη μονοκατοικία, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, μία πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και ακόμη 1.000 μη χρηματικά δώρα, υπό την προϋπόθεση ότι εμβολιάστηκαν ή θα εμβολιαστούν από την 1η Οκτωβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου, και ανεξαρτήτως αν θα έχουν κάνει την πρώτη, τη δεύτερη ή την «αναμνηστική» δόση του εμβολιασμού.

Οι τυχεροί θα ανακοινωθούν την παραμονή των Χριστουγέννων, και τα δώρα θα γίνουν δικά τους εφόσον επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα