Αυτά θα προτείνει ο Τραμπ στον Κιμ Γιονγκ Ουν – Τι αποκαλύπτουν ΜΜΕ

Η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ  είναι προ των πυλών (παραμένει άγνωστο ακόμη η ημερομηνία) και τα ΜΜΕ δημοσίευσαν ήδη το τι θα πουν οι δυο άνδρες στο επικείμενο τετ α τετ. 

Να ξεφορτωθεί η Βόρεια Κορέα τα πυρηνικά της μέσα σ’ ένα χρόνο με αντάλλαγμα ανθρωπιστική βοήθεια και να ανοίξουν οι ΗΠΑ πρεσβεία στην Πιονγιάνγκ θα προτείνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ στη συνάντηση κορυφής με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η νοτιοκορεατική εφημερίδα Chosun Ilbo. Επικαλούμενη μάλιστα πηγές στην Ουάσιγκτον, αναφέρει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος απέρριψε την πρόταση του κομμουνιστικού καθεστώτος για σταδιακά, συγχρονισμένα βήματα για την καταστροφή του πυρηνικού του οπλοστασίου και θα επιμείνει να ολοκληρωθεί η αποπυρηνικοποίηση μέσα σε 12 μήνες από τη στιγμή που οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν.

Μια άλλη εφημερίδα, η Dong-A Ilbo, λέει ότι Ουάσιγκτον και Πιονγιάνγκ έχουν ήδη αρχίσει να συζητούν το περίγραμμα της ατζέντας της ιστορικής συνάντησης, που θα λάβει χώρα τον Μάιο ή στις αρχές Ιουνίου κι ότι οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες να ανταμείψουν το καθεστώς ανοίγοντας γραφείο συνδέσμου και πρεσβεία, αλλά και με αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Αναλυτές, πάντως, εκφράζουν αμφιβολίες κατά πόσον είναι εφικτό να ξεφορτωθεί η Βόρεια Κορέα τα πυρηνικά της μέσα σε 12 μήνες αφού η όλη διαδικασία καθώς και η επαλήθευση από τη Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) είναι πολύ χρονοβόρα.

Η απόφαση για το που θα γίνει το τετ-α-τετ του Κιμ με τον Τραμπ θα ληφθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας λένε τα ΜΜΕ στη Σεούλ.

Στα πιθανά σημεία της συνάντησης συγκαταλέγονται η πρωτεύουσα της Μογγολίας Ουλάν Μπατόρ, η αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στη μεθόριο των δύο κρατών της κορεατικής χερσονήσου, η Γενεύη, η Ισλανδία και η Σουηδία.

Διαβάστε επίσης