Αυτές είναι οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στα υπό κατάληψη κτίρια στην Αχαρνών

Δείτε τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. Από την επιχείρηση εντοπίστηκαν πιστόλια και μαχαίρια

Τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης απεικονίζουν οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ μετά από την επιχείρηση εκκένωσης των υπό κατάληψη κτηρίων στην Αχαρνών.

Στρώματα και κουβέρτες στο πάτωμα, αυτοσχέδια κρεβάτια και ντουλάπες ήταν μερικά από τα όσα εντόπισαν οι αστυνομικοί στα εσωτερικό των κτιρίων. Μάλιστα σε αυτά τα κτίρια ζούσαν και 96 παιδιά.

Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία

Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης εκκένωσης η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από τα όσα έγιναν το πρωί:

Βρέθηκαν πιστόλια και μαχαίρια

Από την αστυνομική επιχείρηση που ξεκίνησε νωρίς το πρωί για την εκκένωση του «Τοσίτσειου Σχολείου», που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σουρμελή – Αχαρνών και Μάγερ και ενός ακόμη κτιρίου στην οδό Αχαρνών 22, τα οποία τελούσαν υπό κατάληψη από το έτος 2016, ανακοινώθηκε πως:

Εντός του κτιρίου στην Αχαρνών 22 βρέθηκαν (90) αλλοδαποί και συγκεκριμένα (21) άνδρες, (33) γυναίκες και (36) ανήλικοι, ενώ ένας από τους άνδρες αλλοδαπούς συνελήφθη για κατοχή μαχαιριών.

Εντός του κτιρίου στη συμβολή των οδών Σουρμελή – Αχαρνών και Μάγερ βρέθηκαν (179) αλλοδαποί και συγκεκριμένα (67) άνδρες, (50) γυναίκες και (62) ανήλικοι, ενώ

κατασχέθηκαν δυο πιστόλια, τα οποία θα εξεταστούν εάν είναι λειτουργικά ή replica καθώς και φυσίγγια πυροβόλου όπλου.

Όλοι οδηγήθηκαν στην Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής για περαιτέρω έλεγχο των εγγράφων τους.

Σημειώνεται ότι το ακίνητο στη συμβολή των οδών Σουρμελή – Αχαρνών και Μάγερ, γνωστό ως «Τοσίτσειο Σχολείο», ανήκει στην Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, η συνολική επιφάνεια και των τεσσάρων επιπέδων του ανέρχεται σε 1.460 τ.μ. και πιθανολογείται ότι ανεγέρθηκε με σχέδια του Ερνέστου Τσίλλερ, ενώ μέχρι το έτος 2014 λειτουργούσε ως εκπαιδευτήριο.

Σφραγίστηκαν τα κτίρια από τον δήμο Αθηναίων

Η όλη επιχείρηση της εκκένωσης των κτιρίων διεξήχθη σε συντονισμό με τον δήμο Αθηναίων, όπως ακριβώς έγινε και στις τέσσερις προηγούμενες καταλήψεις στα Εξάρχεια. Μετά την εκκένωση οι υπηρεσίες του δήμου ανέλαβαν τον καθαρισμό και το σφράγισμα του κτιρίου. Μάλιστα αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία της εκκένωσης ξεκίνησε το χτίσιμο με τσιμεντόλιθους των εισόδων του κτιρίου προκειμένου να εμποδιστεί η όποια προσπάθεια επανακατάληψης.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα