Αυτό είναι το οπλοστάσιο που βρέθηκε στο Κουκάκι

Μετά την μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής – Εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων όπλα και εκρηκτικά – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. - Τι δείχνουν οι έρευνες

Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποίησε η Αντιτρομοκρατική επί της οδού Αναστασίου Ζίννη στο Κουκάκι το απόγευμα της Τετάρτης, όπου εντοπίστηκε στην κυριολεξία ένα ολόκληρο οπλοστάσιο με όπλα και εκρηκτικά.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Αστυνομία κατάφερε και συνέλαβε δύο άνδρες, ηλικίας 38 και 42 ετών, και μία γυναίκα 36 χρόνων, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή όπλων και εκρηκτικών. Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, πρόκειται για παλιούς γνώριμους, με τις Αρχές να ερευνούν τη σχέση τους με την εσωτερική τρομοκρατία και με την ΟΛΑ (Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών).

Σε νεότερη ανακοίνωσή της, η ΕΛΑΣ ενημερώνει σχετικά με επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ότι από τις μέχρι τώρα έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί:

Σε αποθήκη επί της οδού Αν. Ζίννη αρ. 16 στο Κουκάκι:

(7) κυλινδρικές φύσιγγες εκρηκτικής ύλης, έκαστη βάρους περίπου (1.600) gr. (αμμωνίτιδα),

(14) κοινοί πυροκροτητές,

(2) ηλεκτρικοί πυροκροτητές,

(2) πυροκροτητές Nonel,

(1) κοινός πυροκροτητής που έχει μετατραπεί σε ηλεκτρικό, πλήθος φυσιγγίων πολεμικού τυφεκίου ( Kalashnikov ).

Στις οικίες των συλληφθέντων:

πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (ηλεκτρονικοί υπολογιστές tablet, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων), καθώς και

(2) πιστόλια στην οικία του ενός εξ’ αυτών.

Το σύνολο των κατασχεθέντων πειστηρίων θα αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προς διενέργεια σχετικών εργαστηριακών εξετάσεων.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο διασύνδεσης – συμμετοχής των συλληφθέντων σε σοβαρές τρομοκρατικές ενέργειες και ιδίως σε επιθέσεις με όπλα και εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Αττική, τα τελευταία (7) χρόνια.

Επιπλέον, εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής τους σε αξιόποινες πράξεις του κοινού Ποινικού Δικαίου ανά την επικράτεια.

Δείτε τις φωτογραφίες με τα ευρήματα της ΕΛΑΣ στη γιάφκα στο Κουκάκι:

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα