Αυτό είναι το ρολόι που «έπιασε» 31 εκατ. δολάρια σε δημοπρασία

Πρώτη φορά ρολόι χειρός βγαίνει στο σφυρί με αυτή την υψηλή τιμή

«Μοναδικό» αλλά και πανάκριβο μπορεί να χαρακτηριστεί το ρολόι χειρός όπου έσπασε κάθε ρεκόρ σε δημοπρασία στη Γενεύη. Αυτό γιατί έγινε το πρώτο για το οποίο έδωσε κάποιος 31 εκατ. δολάρια για να το αποκτήσει.

Πρόκειται για το Patek Philippe που στη δημοπρασία του Christies στη Γενεύη έπιασε την υψηλότερη τιμή που έχει δοθεί ποτέ για ρολόι χειρός. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 17,8 εκατ. δολάρια και είχε δοθεί σε δημοπρασία που έγινε το 2017, για ένα Daytona Rolex το οποίο κάποτε ανήκε στον Πολ Νιούμαν. Για τη δημοπρασία, ωρολογοποιοί έδωσαν μοναδικές δημιουργίες τους προκειμένου να βγουν στο σφυρί με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την έρευνα σχετικά με τη μυική δυστροφία τύπου Duchenne.

Ρολόι διπλής όψης

Το Grandmaster Chime 6300A-010 που έσπασε τα ρεκόρ στη δημοπρασία δημιουργήθηκε για αυτό τον σκοπό και δεν έχει φορεθεί ποτέ. Η επιγραφή που φέρει αναφέρεται στο γεγονός ότι είναι το μοναδικό τέτοιο μοντέλο που είναι από ανοξείδωτο ατσάλι. Το ρολόι αυτό έχει κάσα διπλής όψης, αναστρεφόμενη, το ένα καντράν είναι από ροζ χρυσό και το άλλο μαύρο, και διαθέτει 20 ειδικές λειτουργίες. Το λουράκι του είναι από δέρμα αλιγάτορα και είναι ραμμένο στο χέρι. Οσο για τον άνθρωπο που διέθεσε 31 εκατ. δολάρια για να το αποκτήσει, η ταυτότητά του δεν αποκαλύφθηκε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα