Αυτό το ξενοδοχείο διαθέτει δωμάτια με ένα ευρώ τη νύχτα! (βίντεο)

Ποια είναι η βασική προϋπόθεση για να απολαύσει κανείς διαμονή σχεδόν... δωρεάν!

Να αξιοποιήσει το διαδίκτυο και να ενισχύσει οικονομικά την παραδοσιακή επιχείρηση σκέφτηκε ο 27χρονος Τετσούγια Ινόουε από την Ιαπωνία και το πέτυχε!

Πώς;

Όταν ο ίδιος αποφάσισε να αναλάβει τον παραδοσιακό ιαπωνικό ξενώνα της γιαγιάς του στη Φουκουόκα, άρχισε να ψάχνει τρόπους να «αναστήσει» την οικογενειακή επιχείρηση. Κάπως έτσι, εφάρμοσε το εξής:

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να μείνουν σε ένα δωμάτιο του ξενώνα, πληρώνοντας το ευτελές ποσό των 100 γεν (περί το μόλις ένα ευρώ) τη νύχτα, αρκεί να μεταδίδουν ζωντανά (livestreaming) ολόκληρη τη διαμονή τους.

Ωστόσο, υπάρχουν περιορισμοί στο πώς θα λειτουργεί το livestreaming.

Όπως εξηγεί ο Ινόουε στο CNN, τα βίντεο θα έχουν μόνο εικόνα κι όχι ήχο, ώστε να προστατεύεται η ιδιωτικότητα των φιλοξενούμενων στις συζητήσεις τους ή στην τηλεφωνική τους επικοινωνία. Οι επισκέπτες θα μπορούν να κλείνουν τα φώτα, ενώ η τουαλέτα είναι εκτός εμβέλειας κάμερας.

Το κανάλι στο «YouTube» είναι το «One Dollar Hote»l και ήδη έχει ξεπεράσει τις 1.000 εγγραφές. Όταν οι ώρες σε views ξεπεράσουν τις 4.000, θα μπορέσει να βάλει διαφήμιση, εξαργυρώνοντας τη φήμη του ξενώνα του.

Τις μέρες που το δωμάτιο με το νούμερο 8 δεν θα έχει επισκέπτες, ο Ινόουε θα μεταδίδει ζωντανά τον εαυτό του στη δουλειά.

Ιδιοφυές..;

Διαβάστε επίσης