Αυτός είναι ο αστυνομικός που κακοποιούσε και εξέδιδε την 19χρονη στην Ηλιούπολη

Στη δημοσιότητα έδωσε τα στοιχεία του η ΕΛ.ΑΣ.

Στη δημοσιοποίηση των προσωπικών στοιχείων και φωτογραφιών του 39χρονου αστυνομικού που κακοποιούσε και εξέδιδε την άτυχη 19χρονη κοπέλα στην Ηλιούπολη προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, έπειτα απο σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Πρόκειται για τον ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΟ Δημήτριο του Ελευθερίου και της Παρασκευής, γεννηθέντα στις 16/11/1982 στην Αθήνα. Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας, για τον κολασμό αδικημάτων και για τον εντοπισμό επιπλέον θυμάτων εμπορίας ανθρώπων ή βιασμού, που τυχόν αποκαλυφθούν επ’ αφορμή της παρούσης.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 210-8779700 της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Πολιτική κόντρα για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων
Αξίζει να σημειωθεί ότι δημιουργήθηκε πολιτικό ζήτημα με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του αστυνομικού, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί την κυβέρνηση και ειδικά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για καθυστέρηση.

«Ποιους καλύπτουν και δεν δίνουν τη φωτογραφία του αστυνομικού για να αναγνωριστεί και από άλλα θύματα trafficking;» ανέφερε η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της.

Απαντώντας, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη παρέπεμψε στις υπάρχουσες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ. και την Κατεχάκη.

«Όλα αυτά έχουν απαντηθεί μέσω δύο ανακοινώσεων. Η μία από την ΕΛ.ΑΣ, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, που ανέλαβε την προανάκριση και ενεργεί υπό την εποπτεία του εποπτεύοντα, αντιεισαγγελέα Εφετών» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και υπογράμμισε:

«Τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες, ενώ υπάρχει και η τοποθέτηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, του κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Θα παρακαλούσα όλοι να διαβάσετε πολύ προσεκτικά την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, που περιγράφει όλη την διαδικασία».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα