Αυτός είναι ο πρώτος Ρεπουμπλικάνος που ζητά την αποπομπή Τραμπ

Στενεύουν τα όρια για τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, καθώς δέχεται και εσωκομματικά… «πυρά» - Την καθαίρεσή του ζητά και ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία

Μετά τις εικόνες ντροπής από την επίθεση υποστηρικτών του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ (που δεν αποδοκίμασε ο ίδιος) στο «ναό της δημοκρατίας» της χώρας, το Καπιτώλιο και πέραν από την διεθνή κατακραυγή για τα όσα έγιναν, ξεκίνησαν και τα εσωκομματικά «πυρά», δηλαδή από τους ίδιους τους Ρεπουμπλικανούς, που ζητούν την αποπομπή του.

Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Άνταμ Κίνζιγκερ ζήτησε σήμερα την προσφυγή στην 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος προκειμένου να απομακρυνθεί από το αξίωμά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο πρόεδρος έχει χάσει την επαφή, όχι μόνο με τα καθήκοντά ή ακόμη και με τον όρκο του, αλλά και με την ίδια την πραγματικότητα», ανέφερε σε ένα βίντεο που ανάρτησε στο Twitter.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC ο Κίνζιγκερ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να στηρίξει μια διαδικασία παραπομπής του Τραμπ στο Κογκρέσο με σκοπό την καθαίρεσή του.

Να καθαιρεθεί ο Τραμπ ζητά και ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία

Ο Τσακ Σούμερ, επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία ζήτησε από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς να προσφύγει στην 25η τροπολογία του Συντάγματος προκειμένου να απομακρυνθεί άμεσα από το αξίωμά του ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Δήλωσε μάλιστα, ότι αν δεν το πράξει, τότε το Κογκρέσο πρέπει να ξεκινήσει μια διαδικασία παραπομπής του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα με σκοπό την καθαίρεσή του. «Αυτό που συνέβη χθες στο αμερικανικό Καπιτώλιο ήταν μια ανταρσία εναντίον των ΗΠΑ, που υποκινήθηκε από τον πρόεδρο», δήλωσε ο Σούμερ σε ανακοίνωσή του.

«Αν ο αντιπρόεδρος και το υπουργικό συμβούλιο αρνηθούν να σηκώσουν ανάστημα, το Κογκρέσο πρέπει να ξανασυνεδριάσει για να ασκήσει πρόταση μομφής κατά του προέδρου», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα